2011'de mazlum olan Cumartesi anneleri, 2018'de terörist mi oldu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı ile Galatasaray'da 699. haftadır oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri, 2011 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'la Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde görüşmüşlerdi.

Yayınlanma: 25.08.2018 - 12:42
Abone Ol google-news


Tam 23 yıldır kayıp yakınlarının bulunması için Galatasaray Meydanı'nda toplanan Cumartesi Anneleri'nin 700.haftada yapacakları oturma eylemi Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

<haber-dikey:1063995,1063897>

 Eyleme destek veren ve yasak kararı üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu arayan CHP İstanbul Mileltvekili Sezgin Tanrıkulu, talimatın bizzat Bakan Soylu tarafından verildiğini açıkladı.

 ERDOĞAN GÖRÜŞMÜŞTÜ

Recep Tayyip Erdoğan, 2011 yılında Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisinde 1995'ten bu yana her cumartesi Taksim'deki Galatasaray Lisesi önünde kayıp yakınlarının bulunması için oturma eylemi yapan " 'Cumartesi Anneleri'ni kabul etmişti. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede Erdoğan’ın, Cumartesi Anneleri hakkında söylediği şeyin (Ne iş yaptıklarını bilmiyorum, Cumartesi Anneleri birileri tarafından kullanılıyor) yanlış anlaşıldığını, böyle bir şey söylemediğini ifade ettiği açıklanmıştı.

 BERFO ANA DA O TOPLANTIDAYDI

Görüşmeye kayıplardan Cemil Kırbayır’ın 103 yaşındaki annesi Berfo Kırbayır da katılmıştı. Yıllarca 'Cemilim gelir' diyerek evinin kapılarını kilitlemeyen, "Beni çocuğumun kemiği bulunmadan defnetmeyin, mezara gömmeyin" diye vasiyet eden Berfo Ana, bu görüşmeden 2 yıl sonra 2013'te yaşamını yitirmişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler