Zafer Haftası kutlamaları başladı: Bağımsızlığa giden yol

Türk ulusunun kurtuluş destanında tarihi dönüm noktası olan Büyük Taarruz’un 96. yıldönümü kutlamaları Şuhut’tan Kocatepe’ye yapılan yürüyüşlerle başladı

Yayınlanma: 26.08.2018 - 23:48
Abone Ol google-news

Mustafa Kemal önderliğinde halkın ve ordusunun işgalcilere karşı kazanacağı büyük zaferin ilk adımı olan Büyük Taarruz’un 96. yıldönümü ve Zafer Haftası kutlamaları başladı. Etkinlikler kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve komuta kademesinin, 1922’de Afyonkarahisar Şuhut’tan Kocatepe’ye yaptığı ‘Zafer Yürüyüşü’nü anmak için aynı yürüyüşü gerçekleştirdi.

ADD, 23-26 Ağustos tarihleri arasında “Afyon Kocatepe Yıldırım Kemal Gençlik Kampı”nı 125 gencin katılımıyla düzenledi. 23 Ağustos günü Kocatepe eteklerine kurulan kampta, eğitim seminerleri, söyleşiler, turnuvalar, müzik dinletileri ve bölgenin tarihsel dokusunu kapsayan geziler de yapıldı. ADD Genel Başkanı Prof.Dr. Süheyl Batum, “Büyük Taaruz öncesinde Afyon’da yaşanan havayı soluyoruz. Yürürken neler yaşandığını, bu ülkenin nasıl kazanıldığını zihnimizden silmemeliyiz. Tarihimizin bu önemli gününü anarak görevimizi yaptık” diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde de tören düzenlendi. Atatürk Evi’nde önceki gece yapılan törene milletvekilleri, askeri erkân, STK temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Daha sonra Atatürk’ün taarruz emrini verdiği 1874 rakımlı Kocatepe’ye yürüyüş yapıldı.

AYNI YOLU YÜRÜDÜLER

ADD, 23-26 Ağustos tarihleri arasında “Afyon Kocatepe Yıldırım Kemal Gençlik Kampı”nı 125 gencin katılımıyla gerçekleştirdi. Kampın sonunda, Zafer Yürüyüşü’nü anmak için Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve komuta kademesinin, Şuhut’tan Kocatepe’ye yaptığı yürüyüşün güzergâhı yeniden katedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler