Pelin Batu: Rojin, büyük üzüntü yaşıyor

Diyarbakır'da 3 polis memurunun şehit olması, sanatçı Rojin'i büyük üzüntüye boğdu.

Yayınlanma: 16.08.2014 - 18:12
Abone Ol google-news



Rojin'e eşlik eden Pelin Batu, IŞİD saldırılarından kaçarak Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne gelen Ezdileri yardım etmek için yola çıktıklarını söyledi. Pelin Batu, kazayla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Rojin, gelen özellikle kadın ve çocukların zor durumda olduğunu öğrenince kendisi de gidip durumu yerinde görmek istedi. Nasıl bir yardımda bulunabileceğimizi belirlemek için Silopi'ye gitmeye karar verdik. Öncelikle İstanbul'dan uçakla Batman'a gidecektik. Ancak uçak saati geç olduğu için Diyarbakır üzerinden gitmeye karar verdik. Saat 09.40 sıralarında uçakla Diyarbakır'a indik. Rojin hanımın İstanbul'daki koruması prosedür gereği durumu Diyarbakır'a bildirmiş."

Uçaktan indikten sonra karayoluyla Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne Ömer Faruk Yıldırım'ın yönetimindeki otomobille yola çıktıklarını belirten Pelin Batu, şöyle devam etti:

"Karşıdan çok süratli bir şekilde bir otomobil üzerimize doğru geldi. Bizim aracı kullanan hemen sağa doğru kırdı. Biz kıl payı kurtulurken, araç çok büyük süratle bizim hemen arkamızdan gelen otomobile çarptı. Büyük bir gürültü oldu. Biz hemen inip arkadaki otomobilde bulunanların yardımına koştuk. Araç pert olmuştu. Büyük üzüntü yaşadık."

Batu, arkadan gelen aracın kendilerini koruma aracı olduğunu bilmediğini ve sonradan öğrendiğini belirterek, "Çok büyük üzüntü yaşıyoruz. Rojin hanım da çok büyük üzüntü yaşıyor. Gencecik insanları ve onların ailelerini düşünüyoruz. Çok büyük üzüntü yaşıyoruz" dedi.

Pelin Batu, kaza nedeniyle Silopi'ye gitmediklerini kaydederek şöyle devam etti:

"Kazadan sonra başka koruma talep edildiği yönünde haberler çıktı. Bu doğru değil, başka araç talep edilmedi. Biz Silopi'ye gitmedik ve Diyarbakır Emniyeti'nde ifade verdik. Gerçekten çok büyük bir üzüntü yaşıyoruz."

Twitter'dan isyan etti

Pelin Batu Twitter'da yaptığı açıklamada da Rojin'le ilgili yapılan asılsız haberlere tepki gösterdi. Batu'nun tweetleri şöyle:

Bugün Rojin'le birlikte Silopi'ye gidiyorduk. Amacımız oradaki Ezidi kampına gidip insanlarla konuşmak, yardım ihtiyaçları belirlemekti.

Diyarbakır çıkışında bir araç son sürat bize doğru geldi. Son anda direksiyonu kırdık, kurtardık.

Arkadaki araç o kadar şanslı değildi. Gencecik üç polisin anında vefat ettiğine tanık olduk, kahrolduk.

Medyada yer alan asılsız haberlere bakmayın. Rojin yine hedef gösteriliyor. Ve yine doğru dürüst yas tutamıyoruz. Ayıptır, günahtır.


TIR'A ÇARPAN ARACIN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

Diyarbakır'da 3 polisi şehit olduğu kazada yolun kapanması üzerine önünde duran TIR'a arkadan çarpan hafif ticari aracın sürücüsü 36 yaşındaki Mustafa Key de, tedavi gördüğü hastanede kurtarılamadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler