Erdoğan’ın yeri belli Gül meçhul

Devir teslimin ardından nerede oturacakları tartışılıyor.

Yayınlanma: 16.08.2014 - 21:26
Abone Ol google-news

28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı görevini Abdullah Gül’den devralmaya hazırlanan Tayyip Erdoğan’ın, devir teslimin ardından bir süre daha Subayevleri’ndeki dairesinde kalması bekleniyor. Erdoğan, yargıdan gelen durdurma kararlarına karşın “Bu binayı durduramayacaklar. Açılışını da yapacağım, içine de girip oturacağım” dediği AOÇ arazisi üzerinde yapımı süren Başbakanlık Sarayı’nın içerisindeki konut için birkaç ay daha bekleyecek. İnşaatın tamamlanmasının ardından binayı Erdoğan’ın kullanması planlanıyor. Bu süre zarfında Erdoğan tüm resepsiyonlar ve kabullerini Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirecek. Subayevleri’ndeki lojmanın bu süre zarfında yetersiz kaldığı düşünülürse, halen Gül’ün kullandığı Dışişleri Konutu, Erdoğan ailesine tahsis edilecek.

Çankaya Köşkü’nde 28 Ağustos’ta gerçekleştirilecek devir teslim töreninin ardından, gözler Erdoğan ve Gül ailelerinin geceyi nerede geçireceklerine çevrildi. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre Erdoğan, törenin ardından Keçiören Subayevleri’ndeki apartman dairesine geçecek. Erdoğan’ın yalnızca o gece değil, bir süre de bu evi kullanacağı belirtiliyor.

İnşaatı sürüyor

Erdoğan’ın orta vadeli hedefi AOÇ arazisi üzerinde devasa bir alan üzerinde inşa edilen yeni başbakanlık binasını kullanmak. Ancak yerleşke üzerindeki çalışmalar büyük oranda tamamlanma aşamasına gelse de rezidans bölümünün inşaatında önemli oranda eksiklikler bulunuyor. İnşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü bölümün birkaç ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

İstanbul yolcusu

Köşk sonrası için İstanbul’da damadına ait villayı da kullanma planları yapan Gül’ün 28 Ağustos’taki devir teslimin ardından geceyi nerede geçireceği netlik kazanmadı. Ancak, Köşk kaynakları Gül çiftinin törenin ardından İstanbul’a hareket edebileceklerini ifade ediyor. Gül’ün Ankara’da bir ofis kuracağı yönündeki haberlere itiraz eden kaynaklar, “Zaman içerisinde böyle bir düşüncesi olabilir ancak, şu aşamada bu yönde bir çalışma yok” diyor


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler