IŞİD'in 'Tarım Bakanı' mahkemede: Benden işçi istediler

IŞİD'in 'tarım bakanı' olduğu öne sürülen Tarık Ahmed el Haccı, tercümanlar aracılığıyla verdiği ifadede, Suriye'de yaşadığı bölgeye örgüt mensupları gelmeden önce işçi çavuşluğu yaptığını söyledi. Haccı, "IŞİD o bölgeyi ele geçirince benden tarlada çalışacak işçi istediler, ben de verdim. Asla silahlı yardım yapmadım" dedi.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 14:59
Abone Ol google-news

Kayseri'de aralarında IŞİD'in 'tarım bakanı' olduğu iddiasıyla yargılanan kişinin de bulunduğu 2 sanığın yargılanmasına devam edildi. 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar IŞİD'ın sözde 'tarım bakanı' Tarık Ahmed el Haccı ve Abdulkerim Said ile avukatları hazır bulundu.

 Yeminli tercüman eşliğinde ifade veren Haccı, Suriye'de yaşadığı bölgeye örgüt mensupları gelmeden önce işçi çavuşluğu yaptığını söyledi.

Haccı, "Benim IŞİD ile hiçbir ilgim ve alakam yok. Suriye'de tarım işi ile uğraştığım için benim lakabım 'T. Zirai'ydi. Bizim oralarda bana amele çavuşu derlerdi. IŞİD o bölgeyi ele geçirince benden tarlada çalışacak işçi istediler, ben de verdim. Asla silahlı yardım yapmadım" diye konuştu.

Örgütten kaçarak Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan bir yakınının yanına geldiğini belirten Haccı, örgütle ilgisi bulunmadığını öne sürerek tahliye ve beraatini talep etti. Hakkındaki iddiaları reddeden ve suçsuz olduğunu savunan sanık Said de tahliye ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan yargılanan sanıkların tutukluluk durumlarının devamına hükmetti. Heyet eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler