İstanbul'da kimyasal alarm: Bakanlıktan 1 milyon lira ceza

Küçükçekmece'de seyir halindeki bir kamyonetin kasasındaki varil içinde bulunan sülfirik asit yola döküldü. Olay anında yolda yürüyen iki kişi, sülfirik asidin vücuduna temas etmesi sonucu 'yanma' şikayetiyle hastaneye kaldırıldı. Çevreyi bir anda kaplayan sülfirik asit kokusu mahallede paniğe neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yola sülfirik asit döken kamyon sürücüsüne 250 bin lira, firmaya ise 750 bin lira para cezası kesti.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 15:31
İstanbul'da kimyasal alarm: Bakanlıktan 1 milyon lira ceza
Abone Ol google-news

<video:1066803>

Olay Halkalı Dereboyu Caddesi üzerinde meydana geldi. Seyir halindeki kapalı kasa  bir kamyonetten sülfirik asit, bidonun devrilmesiyle yola döküldü. Bu sırada arkadan gelen bazı araçlar ile iki kişi de asitin üzerinden geçti. Asidin vücutlarına temas ettiği öğrenilen iki kişinin bacaklarının bazı bölümlerinde 'yanma' meydana geldiği bildirildi. 

"CADDE YAYA VE ARAÇ TRAFİĞİNE KAPATILDI"

İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık, AFAD, Küçükçekmece ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de olay yerine geldi. İki kişi ambulansla hastaneye sevk edildi. Polis ekipleri güvenlik şeridi çekerek caddeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Bir süre sonra gelen İBB ekipleri de yolda kumlama çalışması yaptı. 

ŞOFÖRE İDARİ PARA CEZASI

Olayın ardından ekipler, kamyonette incelemelerde bulunurken, polis ise sürücünün ifadesini aldı. Araçta yakıcı ve yanıcı madde taşınmasına yönelik gerekli tedbirlerin alınmadığı gerekçesiyle sürücüye idari para cezası uygulanacağı öğrenildi. 

"MAHALLELİ PANİK YAŞADI"

Görgü tanığı Nevruz Seyhan, olay anında yaşananları anlatarak şunları söyledi:
"Yan tarafta çay içiyorduk. Kamyoncu yokuştan yukarı çıkarken arkasındaki bidon düştü. Bir anda kokudan asit olduğunu anladık ve o anda hemen kaçtık. Mahalleli de paniğe düştü. Bir çocuk bilmeden aside bastı. Ayağı yanınca kaçtı. İkinci kişinin pantolonu yandı içeriye alıp ona yardımcı olduk. Ondan sonra da çok sayıda ekip buraya geldi. Ambulans ile yaralılar hastaneye kaldırıldı."
Öte yandan ekiplerin caddeyi temizleme çalışmaları da devam ediyor. Kumlama çalışmalarının ardından cadde yıkanarak yeniden trafiğe açılacak. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İtfaiye ve belediye ekiplerinin yolu temizleme çalışmaları devam ederken, maddeden etkilenen ve sol ayak bileğinden hafif yaralanan Emirhan isimli bir çocuk ise ayakta tedavi edildikten sonra taburcu oldu. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gümüş koordinesinde olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Küçük çocuğun ise yaralanması nedeniyle şikayetçi olduğu öğrenildi.  

1 MİLYON LİRA CEZA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri yaşanan olaya ilişkin '2872 Çevre Koruma Kanunu' kapsamında ihmali olduğu iddia edilen kamyon sürücüsü V.S.'ye 250 bin lira, firmaya ise 750 bin lira para cezası kesti. 

Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri '2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na göre sürücüye, 'Tehlikeli ve zararlı maddeleri, gerekli izin ve tedbirleri alınmadan taşımak', 'Karayolu yapısı ve kapasitesi ile trafik güvenliği bakımından tehlikeli olabilecek tarzda yükleme yapmak', 'Yükü, karayoluna değecek, düşecek, dökülecek, saçılacak, sızacak, akacak, kayacak, gürültü çıkaracak şekilde yüklemek' ve 'Muayene süresini geçirmek"ten işlem yaptı. '4925 Karayolları Taşıma Kanunu'na göre, sürücüye 'Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmadan taşıt kullanmaktan', Ruhsat sahibine ise, 'Mesleki yeterlilik belgesine sahip olmadan taşıt kullanan sürücünün işletmecisi olmak suçundan','Yetki belgesi almadan veya yetki belgesi aldığı halde yetki belgesi kapsamına uygun olmayan faaliyetlerde bulunmak' ve 'Yetki belgesi olduğu halde taşıtını yetki belgesine kaydettirmeden kullanıldığı' gerekçeleriyle toplamda sürücü N.Y.'ye bin 356 lira, Ruhsat sahibine ise toplamda 2 bin 432 lira para cezası kesti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler