Parkta çocuklara ateş açan zanlı bu kez tutuklandı

Parktaki çocuklara ateş açan ve bir çocuğu vuran zanlı tekrar gözaltına alındı. Evinde ve işyerinde detaylı arama yapıldı. Zanlı adliyedeki işlemlerinin ardından tutuklandı.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 21:20
Abone Ol google-news
<video:1065674>

İstanbul Pendik’te ‘Gürültü yapıyorlar’ diye parkta oynayan çocuklara kurşun yağdıran ve ardından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan B.B, yeniden gözaltına alındı. Evinde ve işyerinde yapılan aramada silah bulunmayan B.B. savcılık sorgusunun ardından ‘Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme ve olası kastla kasten yaralama’ suçlamasıyla tutuklanma talebi ile nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Zanlı akşam saatlerinde tutuklandı.

Sırtına kurşun saplanan 7 yaşındaki Hira’nın annesi Serenay Demircan, “Cezasını çeksin. Umarım bir daha serbest bırakılmaz. Bir daha yapmayacağı ne malum. Kırgınım ve çok üzgünüm” dedi.

Yalnız kalamıyor

Baba Hasan Demircan ise, “Hira’yı çocuk cerrahisi ve ortopediye gösterdik. Yarın (bugün) göğüs cerrahisine gösterip görüş alacağız. Bu olaydan sonra Hira yanında birisi olmadan uyumuyor. Bir odadan diğer odaya tek başına gitmiyor. Psikiyatriden de randevu aldık. Parkta oynayan diğer çocuklar da bu olaydan etkilendi. Benim 4 yaşındaki diğer çocuğum da parktaydı. O da altına kaçırmaya başladı. Aşırı korkmuş” dedi.

Zanlının önceki gün gözaltına alınıp serbest bırakılmasını değerlendiren avukat Levent Bahçetepe, “Şüphelinin 87/1/a fıkrasına göre (kasten yaralama, duyularından veya organlarından birinin işlevinin zayıflaması) yargılanma ve ceza alma ihtimali olduğundan, delilleri karartma veya kaçma ihtimali olmasından dolayı öncelikle savcılıkça gözaltına alınması ve sulh ceza hâkimliğinden tutukluluğun talep edilmesi gerekirdi” ifadelerini kullandı. Söz konusu suçun cezası 3-5 yıl arasında değişiyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler