D4 Yetki Belgesi’nde yaş şartı kaldırıldı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, yolcu taşımacılığında D4 Yetki Belgesi için getirilen yeni düzenlemede minibüsler için yaş şartının kaldırıldığını açıkladı.

Yayınlanma: 29.08.2018 - 10:20
Abone Ol google-news

TBMM’de 27. Yasama Döneminde verilen soru önergelerine ilk yanıt Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’dan geldi. Bakan Turan, bir önceki dönemde soru önergesi rekorunu elinde bulunduran CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in 4 ayrı yazılı soru önergesini yanıtlarken, Gürer’in önergesine verilen yanıtlar da yeni dönemin ilk yanıtları oldu.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 7 Temmuz’da başlayan 27. Yasama döneminde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, yolcu taşımacılığında D4 Yetki Belgesi için 19 yaş olan araç yaş sınırının 9’a indirilmesinin, şoför esnafını mağdur edeceğine değindi. Önergesinde yaş uygulamasının kademeli olarak düzenlenmesinin yanında araç sahiplerine uygun koşullarda destek ve teşvik verilmesinin beklendiğini ifade eden Gürer, uygulamanın yeniden değerlendirilip bir geçiş surecinin olup olmayacağını sordu.

 ARAÇLARDA YAŞ ŞARTI KALDIRILDI

 Gürer’in önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, 8 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe giren ve D4 yetki belgesi için araçların 10 yaşından büyük olmaması şartı aranan yönetmeliğin yeniden düzenlendiğini belirterek, “D4 yetki belgesine ilave edilecek taşıtlardan, Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde öngörülen şartları (muayene, sigorta vb.) sağlamış olmaları durumunda yaş şartı aranmamaktadır” açıklamasında bulundu.

 ÇABALAR SONUÇ VERDİ

 Bilindiği gibi CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yönetmeliğin uygulamaya girdiği 8 Ocak tarihinden itibaren konuyu sürekli gündeme taşımış ve araç sahiplerinin yaşadığı mağduriyetleri dile getirmişti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler