Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Zarif'i kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Zarif'i AKP Genel Merkezi'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabul yaklaşık bir saat sürdü. İran Dışişleri Bakanı Zarif görüşmenin içeriğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 29.08.2018 - 18:42
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Dışişleri Bakanı Zarif'le AKP Genel Merkezi'nde görüştü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da görüşmeye katılmak üzere geldiği AKP Genel Merkezi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ÇAVUŞOĞLU: BİZDE HABERLER HER ZAMAN İYİDİR

Çavuşoğlu, görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine, "Bizde haberler her zaman iyidir. Görüşmelerden ne beklenir, netice beklenir. Konuşacağız. İkili konular var. Suriye var" yanıtını verdi.

ABD yaptırımlarının gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna da Çavuşoğlu, "Onlar gündeme getirir herhalde. Bilmiyorum" değerlendirmesini yaptı.

ÇAVUŞOĞLU-ZARİF GÖRÜŞMESİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir araya geldi.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımda, “İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile Suriye'deki gelişmeler dahil gündemimizdeki ikili ve bölgesel konuları değerlendirdik” dedi.  

ZARİF'TEN AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türkiye ziyaretinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile görüşmelerini değerlendirdi.

Zarif, Twitter hesabından yayınladığı açıklamada,”Türkiye Dışişleri Bakanı ve Cumhurbaşkanı ile ikili ilişkiler ve ABD’nin kinci tavırlarına karşı bölgesel işbirliği doğrultusunda yapıcı görüşmelerimiz oldu” dedi.
İranlı diplomat yarın Pakistan’a gidip, ülkenin yeni lideri ile görüşeceğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler