Deniz Yücel'den Türkiye'ye tazminat davası

Türkiye'de bir yıl tutuklu kalan gazeteci Deniz Yücel 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı.

Yayınlanma: 29.08.2018 - 20:58
Abone Ol google-news

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü, Türkiye’de bir yıl tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen gazeteci Deniz Yücel’in “haksız tutuklandığı” gerekçesiyle tazminat davası açtığını duyurdu.

RSF'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "#Almanya merkezli @welt gazetesinin muhabiri Deniz Yücel #Türkiye’de bir yılı aşkın süreyle “haksız tutuklamaya uğradığı” gerekçesiyle 1 milyon TL tutarında tazminat davası açtı. Avukatı Veysel Ok’un İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açtığı dava 25 Eylül’de başlayacak" denildi.

Türk ve Alman vatandaşı olan 44 yaşındaki Deniz Yücel, hakkında iddianame olmaksızın bir yıl Türkiye'de tutuklu kalmış, 16 Şubat 2018 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Tahliyesinin ardından Almanya'ya dönen Yücel hakkında "terör örgütü propagandası yapmak” ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlarından açılan davanın ilk duruşması Haziran ayında yapılmış ve beraat talebi reddedilmişti.

Yücel'in ikinci duruşması 20 Aralık'ta görülecek. Savcılık, Yücel hakkında 18 yıla kadar ağır hapis cezası talep ediyor.

<haber-yatay:944626,928196,927950,927821>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler