Kemal Öksüz Ermenistan'da yakalandı

FETÖ’nün Houston imamı olduğu iddiası ile aranan Kemal Öksüz, Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yakalandı ve gözaltına alındı.

Yayınlanma: 30.08.2018 - 13:57
Abone Ol google-news

<video:1068548>

Kemal Öksüz’ün, Amerikan makamlarına ‘sahte belge sunmak’ ve ‘dolandırıcılık yapmak’ suçlarından kırmızı bültenle arandığı belirtildi. Kemal Öksüz’ün FETÖ'nün firari "Hava Kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'le bir akrabalık bağının olmadığı da bildirildi.

ABD vatandaşı olarak 'Kevin' ismini alan Öksüz'ün ABD birimlerince arandığı ve Ermenistan polisi ile Interpol'ün ortak yürüttüğü operasyonla yakalandığı belirtildi.

HaberTürk'te yer alan habere göre, Ermenistan basınında yer alan haberlerde Öksüz'ün ABD Temsilciler Meclisi Etik Komitesi'ni sahte belgelerle kandırmak suçundan arandığı ve 23 Ağustos'ta ABD tarafından Ermeni birimlerine 'aranıyor' bilgisinin verildiği belirtildi.

 Öksüz'ün 2013 yılında Temsilciler Meclisi üyesi bir grubu Azerbaycan ve Türkiye'ye davet ettiği ancak Etik Komite'ye bu geziyle ilgili parasal kaynakların yer aldığı evraklarda usulsüzlük yaptığı iddia edildi. Haberde geziyi organize eden kuruluşu yöneten Öksüz'ün, geziye katılan ABD Temsilciler Meclisi üyelerine binlerce dolarlık hediyeler verdiği iddia ediliyor.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü'nce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranan Kemal Öksüz'ün, ABD makamlarının verdiği bilgi doğrultusunda, Ermenistan'da yakalandığı haberleriyle ilgili yapılan açıklamada, "Haberlere ilişkin Ermenistan İnterpol biriminden bilgi talep edilmiş olup, konu tarafımızca takip edilmektedir" denildi. Açıklamada, Kemal Öksüz ile Adil Öksüz'ün akrabalık bağının olmadığı da kaydedildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çıklamada şöyle denildi:

"Kemal Öksüz'ün Giresun- Espiye nüfusuna kayıtlı olduğu, Adil Öksüz ile akrabalık bağının olmadığı, adı geçen şahsın halen Giresun Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/2055 karar sayılı ile Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliğinin 2017/07473 karar sayılı yakalama emirleri gereğince 'FETÖ-PDY Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçundan arandığı ve hakkında yurt dışına çıkış yasağı kaydının bulunduğu, adı geçen şahsın geçerli seyahat belgesi olmaması sebebiyle, 22.02.2017 tarihinde ABD İnterpol biriminden ülkemize iadesi veya sınır dışı edilmesi talep edilmiş, ABD İnterpol biriminden alınan cevabi yazıda, şahsın ABD vatandaşlığı olması sebebiyle sınır dışı veya iadesinin mümkün olmayacağı bildirilmiştir. Şahsın dolandırıcılık suçundan ABD makamları tarafından 23.08.2018 tarihli kırmızı bültenle aranmakta olduğu, tespit edilmiştir. Adı geçen şahsın ABD’nin yakalama emrine istinaden, Ermenistan’da yakalanmasına yönelik haberlere ilişkin Ermenistan İnterpol biriminden bilgi talep edilmiş olup konu tarafımızca takip edilmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler