2,5 yaşındaki Hira’nın sesini ‘AHBAP’lar duydu

İstanbul Bahçelievler’de 2.5 yaşındaki işitme engelli Hirasu Erdağ’ın kullandığı işitme cihazı parkta oyun oynarken 15 gün önce çalındı.

Yayınlanma: 30.08.2018 - 14:21
Abone Ol google-news

İstanbul Bahçelievler’de 2.5 yaşındaki işitme engelli Hirasu Erdağ’ın kullandığı işitme cihazı parkta oyun oynarken 15 gün önce çalındı. Yedi yılda bir kez değişimi yapılan bu cihazı, Hirasu 2 yıldır kullandığı için devlet yeni bir cihaz vermediğinden aile, cihazı çalanlara seslenerek, “Hirasu’yu sessiz bırakmayın” çağrısında bulundu.

Vatan Gazetesi'nde yer alan haber şöyle:Hirasu’nun halası Kader Kahramanoğlu yaptığı açıklamada, “Eğer ki bu cihaz tekrar alınamaz ise Hirasu maalesef sesizliğe mahkûm kalacak. Kızları gibi kendileri de işitme engelli olan anne babanın zaten maddi durumu kötü. Baba asgari ücretli. Diğer iki kızları da Hira gibi işitme cihazıyla yaşıyor. Evleri kira. 22 bin TL’lik cihaz geri gelmezse cıvıl cıvıl olan Hira, sessizliğe mahkum olacak. Hırsızlık olayı sonrası Hira gündüzleri uyuyarak geçiriyor. Geceleri de duyamaması nedeniyle ağlayarak geçiriyor. Cihazı alanlar geri getirsin. Bu kızın gülen yüzünü soldurmayın” dedi.

Evinde ziyaret ettiler

Ancak aradan geçen süreye rağmen zanlılara ve cihaza ulaşılamazken Hira’ya sevindirici haber, Haluk Levent ve yardımseverlerin kurduğu AHBAP Derneği ‘nden geldi. Dernek, bayram günü Hira ve ailesini evinde ziyaret etti. Aileye cihazın alınması için kendilerinin yardımcı olacaklarının sözünü verdi. Şimdi Hira, “AHBAP”lardan gelecek güzel haberi bekliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler