‘Cumartesi Anneleri’ne de Roboski annelerine de hesap vermek zorundasınız’

Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 348 hafta geçti. Aileler her hafta olduğu gibi bu hafta da kaybettikleri yakınlarının mezarları başında yaptıkları açıklamayla adalet istedi.

Yayınlanma: 30.08.2018 - 17:07
Abone Ol google-news

 

Katliamın 348. haftasında Roboski aileler adına açıklamayı Veli Encü okudu. Açıklama şöyle:

Çocukları, kardeşleri ve eşleri bombalarla katledilen acılı aileler olarak bugün burada yitirdiğimiz canlarımızın huzurlarında adalet nöbetimizin 348. haftasında birkez daha adalet için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için her Cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’nin geçen haftaki 700. hafta eylemine yapılan saldırı ve hükümet yetkililerinin açıklamaları, Roboski katliamı için sarf edilen sözlerin ve uygulanan politikaların birebir aynısıdır. Roboski katliamı sonrası “Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak” sözünden hemen sonra “Yatıp kalkıp Uludere diyorsunuz, her kürtaj bir Uludere’dir” diye çıkıştığı günleri hatırlattı.

‘Annelere saldırıyı kınıyoruz’
Bugün yine yetkililerin 2011 yılında görüştüğü Cumartesi Anneleri için acınızı dindireceğiz, acınızı paylaşıyoruz sözlerini unutup demokratik hak arama eylemlerine gazla jopla saldırp “teröre destek”, “paçoz” gibi ağır ithamlarla Cumartesi Anneleri’nin acılarına acı katan baskı ve saldırıları protesto ediyor ve kınıyoruz. Buradan bir kez daha yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Faili meçhul cinayetlerle kaybedilen evlatlarının, yakınlarının kemiklerini, mezarlarını arayan Cumartesi Anneleri, 348 haftadır bombalarla katledilen çocukları için Roboski mezarlığında adalet arayan Roboski annelerine hesap vermek zorundasınız. İşkence ile katledilen Hasan Ocak’ın annesi, bombalarla katledilen Serhat ’ın, Erkan’ın, Orhan’ın anneleri asla çocukları için haykırdığı adaletten vazgeçmeyecek. 348. hafta nöbetimizi sonlandırırken 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısı ile bütün taraflara çağrıda bulunuyoruz. Savaşların açtığı yıkım ortada deyin Roboski de dahil diğer üstü örtülen katliamlar ya da örtülmeye çalışılan katliamlar ancak barış ortamında çözülebilir. O yüzden 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesi ile savaşan taraflara bu delilikten dönülme çağrısı yaparken denenmeyen tek yol için, yani barış için, çaba sarf edilmesini istiyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler