Saray'a 'Atatürk' sorusu

"Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın internet sitesinden Atatürk'ün fotoğrafının kaldırılmasının gerekçesi nedir?"

Yayınlanma: 31.08.2018 - 11:46
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden Mustafa kemal Ataürk fotoğrafının kaldırımasının nedenini  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

Tanrıkulu'nun soru önergesi şöyle:

Strateji ve Bütçe Başkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin, 24 Temmuz günü 30488 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği ve bu Kararnameyle, Cumhurbaşkanlığınca belirlenen temel hedef, ilke ve amaçlar çerçevesinde Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanlığı Programı, Orta Vadeli Program (OVP), Orta Vadeli Mali Plan, Cumhurbaşkanlığı yıllık programıyla sektörel plan ve programları, ilgili kamu idareleriyle Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan Politika Kurullarının görüşlerini de almak suretiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı ile müştereken hazırlamak ve makro dengelerini oluşturmak için Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın kurulduğu da yine basına yansıyan haberler arasındadır.

 Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildikten sonra ise, Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın internet sitesinden yeni bir adım geldiği, siteden Atatürk'ün fotoğrafının kaldırıldığı ve sitenin 12 Ağustos günkü sayfasında ise Atatürk'ün yer aldığı ve fotoğrafın sonrasında kaldırıldığı iddiaları ile ilgili olarak haberler basına yansımıştır.

 Bu bağlamda;

 1. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildikten sonra ise, Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın internet sitesinden yeni bir adım geldiği, siteden Atatürk'ün fotoğrafının kaldırıldığı ve sitenin 12 Ağustos günkü sayfasında ise Atatürk'ün yer aldığı ve fotoğrafın sonrasında kaldırıldığı iddiaları doğru mudur?

 2. İddialar doğru ise, Strateji ve Bütçe Başkanlığı'nın internet sitesinden Atatürk'ün fotoğrafının kaldırılmasının gerekçesi nedir? 

3. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildikten sonra hangi Kurum, Kuruluş ve Başkanlık internet sitelerinden Atatürk’ün fotoğrafı kaldırılmıştır?


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler