Zafer Bayramı coşkusu

Yüz binlerce yurttaş tüm yurtta belediyelerin düzenlediği etkinliklerde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Fener alayları, konserler ve yürüyüşlerle renklenen etkinliklerde yurttaşlar sık sık “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attı.

Yayınlanma: 31.08.2018 - 20:51
Abone Ol google-news

ANITKABİR

Ankara’daki yurttaşlar, gün boyu yaptıkları Anıtkabir ziyaretine gece boyunca da devam ederek Ulu Önder Atatürk’e şükran ve saygılarını sundular.

MALTEPE: Fener Alayı...

Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına katılan binlerce yurttaş, belediye önünde buluşarak ellerinde bayraklar ve meşalelerle ilçe meydanına yürüdü. Korteje eşlik eden bando takımı marşlar çaldı. Yürüyüşün ardından ilçe meydanında bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç “Bugün birileri Mustafa Kemal Atatürk’ü eleştiriyor, o gafillere şunu söylemek istiyorum; eğer Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmasaydı bugün Konya’da İtalyan, İzmir’de Yunan, İstanbul’da İngiliz bayrağı sallanacaktı. Bir lider kendisini anlatmayacak, bir lideri dünya anlatacak. Tıpkı Mustafa Kemal’i anlattıkları gibi” diye konuştu. Kılıç’ın konuşmasının ardından sahne alan sanatçı Edip Akbayram da Zafer Bayramı’nı kutladı.

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş Belediyesi tarafından büyük zaferin 96. yıldönümünde gerçekleşen Fener Alayı’na katılan yurttaşlar, Türk bayrağı ve meşaleler eşliğinde Darphane’den Dünya Barış Park’ına kadar yürüdü. Yurttaşlar yürüyüş sırasında marşlar söyledi.

AVCILAR

Avcılar Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak amacıyla etkinlik düzenledi. Marmara Caddesi’nde bulunan Atatürk Heykeli’nin önünde buluşan yurttaşlar ellerinde bayraklar ve meşalelerle yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de katıldı. Heykelin önünde başlayan yürüyüş Avcılar Belediyesi’nin önünde son buldu. Belediyenin önüne gelen Başkan Benli ve vatandaşlar, büyük bir coşku ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

ADANA

Adana, CHP önceki akşam 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürüyüşle kutladı. Yürüyüşe ADD, ÇYDD, ATO, DİSK, Eğitim-İş, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği ile bazı STÖ temsilci ve üyeleri katıldı. Uğur Mumcu Meydanı’ndan Atatürk Parkı’na dek süren meşaleli yürüyüş boyunca sık sık, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları atıldı. Yürüyüşteki coşkuya Atatürk Caddesi’nin her iki yanında bulunan ev ve işyerlerinden alkışlarla destek verilmesi de renkli görüntüler oluşturdu.

İSTANBUL

İstanbul Valisi Vasip Şahin’in 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle verdiği resepsiyonun bitiminde yapılan havai fişek ve lazer gösterisi de yurttaşlarca beğeniyle izlendi.

KARTAL: Funda Arar konseri

Kartal’da binlerce yurttaş 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutlamak için bir araya geldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96. yılı kutlamaları kapsamında, Kuvayi Milliye Kahramanı Kartallı Kazım’ın adını taşıyan meydanda buluşan yurttaşlar marşlar ve sloganlar eşliğinde Kartal Meydanı’na kadar yürüdü. Zafer Bayramı yürüyüşünün ardından kutlamalar, meydanda düzenlenen Funda Arar konseri ile devam etti.

Binler yürüdü

30 Ağustos Zafer Bayramı, önceki akşam Alanya’da coşkuyla kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi törenle başlayan kutlamalar, Alanya Belediyesi ve Kent Konseyi işbirliğinde düzenlenen Fener Alayı yürüyüşü ile devam etti. Fener alayı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ilk meşaleyi yakmasıyla Atatürk Anıtı önünde başladı. Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçe protokolü, siyasi ilçe başkanları ve yurttaşların katıldığı yürüyüş, belediye binası arkasındaki konser alanında sona erdi. Daha sonra şarkıcı Koray Avcı yurttaşlara konser verdi.

ANTALYA: ‘Yeni zaferler kazanmalıyız’

Antalya, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusunu, Cumhuriyet Meydanı’nda, Muratpaşa Belediyesi’nin Cumhuriyet İçin Antalya El Ele Platformu’yla birlikte düzenlendiği kutlamalarla yaşadı. Sanatçı Göksel’in sahne aldığı etkinlik için binlerce Antalyalı meydanı doldururken, kutlamalar Kadim Dostlar Türk Halk Müziği grubunun konseriyle başladı. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Elbette 96 yıl önce hep birlikte kazandığımız bu zaferi hep kutlayacağız ancak bize yeni zaferler gerekiyor. Bugünün dünyasında, bir ulusun her gün yeni zaferler kazanması gerekiyor ki ayakta kalsın, derli toplu kalsın, müreffeh yaşasın” diye konuştu.

İZMİR KARŞIYAKA

İzmir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı alanları doldurarak kutladı. Bugün de kentin çeşitli noktalarında 1 Eylül Dünya Barış Günü konserleri gerçekleştirilecek. Karşıyaka Belediyesi’nin ilçe çarşısında düzenlediği fener alayı, yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla renkli görüntüler oluşturdu. Akşam saatlerinde belediye binası önünde toplanan binlerce Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı, ellerinde Türk Bayrakları ve fenerlerle iskeleye dek yürüdü. Yürüyüş sırasında sık sık “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları atıldı. Yürüyüş sonunda Karşıyaka Belediye Bandosu eşliğinde zafer türküleri seslendirildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin temeline ilk harcın konulduğu gündür. Özgürlüğün, laik cumhuriyetin, demokrasi ile sosyal hukuk devletinin müjdecisi olan 30 Ağustos, ümmetten millete giden uzun ve sorunlarla dolu yolun inançla, kararlılıkla aşıldığı gündür” dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler