Kadıköy’de 'Barış Konseri’ne yasak!

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle bugün Göztepe Özgürlük Parkın’da gerçekleştirilmesi planlanan Bandista konseri, kaymakamlığın talimatı ile yasaklandı. Yasağın ardından Khalkedon Meydanı’na çağrı yapılması üzerine de meydan polis ablukasına alındı.

Yayınlanma: 01.09.2018 - 20:21
Abone Ol google-news

 

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bugün Özgürlük Parkın’da gerçekleştirilmesi planlanan “Barış Konseri”, Kadıköy Kaymakamlığı’nın talimatı ile yasaklandı.

Özgürlük Parkı'nda yapılması planlanan etkinliğin yasaklanması üzerine, Kadıköy Barış Platformu tarafından, Kadıköy Khalkedon Meydanı’nda müzik dinletisi yapılacağı açıklandı.

'Müsaade edilmeyecek'

Kadıköy Kaymakamlığı'nın yasak kararında, "01.09.2018 günü saat 19:30'da Göztepe Özgürlük Parkı Barış Konseri adı altında etkinlik düzenleneceği bilgisine ulaşılmıştır. Söz konusu yer; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında ilan edilen toplantı yeri olmadığından dolayı, 2911 sayılı Kanunun 17. ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 32/ç. maddeleri çerçevesinde Kaymakamlığımızca MÜSAADE edilmeyecektir." dendi.

İptalin ardından platform üyeleri, Kadıköy Khalkedon Meydanında bir araya gelerek 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde barış talebini şarkı ve türkülerle dile getirmelerine yönelik yasağı protesto etti. Eylem sırasında Khalkedon Meydanı’nda yoğun polis ablukası vardı.

Meral Camcı: Barış yaşadığımız coğrafyada çok kıymetli bir ideal

Eylem sırasında “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attığı için tutuklanan barış imzacısı Meral Camcı söz aldı. Camcı, “Barış bütün dünyada ve özellikle yaşadığımız coğrafyada çok kıymetli ve çok değerli bir ideal” diyerek sözlerine başladı. Camcı, “Tüm dünyada olduğu gibi bu ülke toprakları üzerinde savaş yanlısı bu zihniyete karşı ölüm yerine yaşamdan, muktedirlere karşı mazlumlardan yana olanlar ve onların haklı, vicdani ve insani mücadelesiyle hep var oldu. Bundan sonra da var olacak” ifadelerini kullandı.

‘Kadıköy size ait değil’

Grup, Kadıköy sokaklarında zılgıt, şarkı ve türkülerle yürümek istedi ancak polis, dağılana kadar kitlenin arkasından yürümeye devam etti.

Bir polisin, zılgıt çeken bir eylemciye “Kadıköy sizin değil, halkı rahatsız etmeyin” demesi de dikkat çekti.

Kaymakamlığın yasak kararının ardından Barış Bloku Eş Sözcüsü Bahadır Altan Twitter hesabından “Kaymakam neşemizi bozamaz, konser Kadıköy’ün bütün sokaklarında bu akşam” dedi.

Kadıköy Halkevleri de “Bizi barış şarkılarımızı söylemekten men edemezsiniz” açıklamasında bulundu.

<haber-yatay:1070561>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon