Barış Günü zincirini de 'kırdılar': 'Süpürün bunları'

Dünya Barış Günü’nde 10 Ekim Anıtı’nda açıklama yaptırılmadı

Yayınlanma: 02.09.2018 - 00:00
Abone Ol google-news

Dünya Barış Günü’nde 10 Ekim gar katliamında hayatını kaybedenleri anmak isteyenlerin 10 Ekim Anıtı’nda açıklama yapmasına izin verilmedi. Basın açıklamasını Ankara Garı önünde yapan grubun temsilcileri, açıklamanın ardından 10 Ekim Anıtı’na yürüyerek pankart açtı ve karanfil bıraktı.
Ankara Tabip Odası, Çağdaş Hukukcular Derneği Ankara Şubesi, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi, KESK Şubeler Platformu, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği ve Özgür Hukukçular Platformu Ankara Şubesi adına açıklamayı yapan İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Saliha Şahin, 10 Ekim davasının takipçisi olacaklarını belirtti.

Şahin, “Ortadoğu’da yürütülen savaşın karanlık uzantıları Ankara Barış Mitingi’ni kana buladı. Miting alanını kana bulayan karanlık güçler katliamın sorumlularını da korumaya devam etti. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü 10 Ekim barış güvercinlerine ithaf ediyoruz. Cumartesi Anneleri’nin adalet talebini buradan bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

‘Anneler’ derken...

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun Cumartesi Anneleri’ni andığı sırada polisin müdahale edileceği yönünde anons yapıldı.

Etkinliğin sonunda katliamda yaşamını yitiren 103 kişi için temsili olarak yapılan anıtın bulunduğu yere beyaz karanfil bırakmak isteyen kurum temsilcileri de polis ablukasında karanfillerini bıraktı. Polis 103 kişinin isminin yazılı olduğu pankartın alana girmesine izin vermek istemedi. Kurum temsilcileri pankartı anıtın önünde yere koyarak üzerine beyaz karanfiller bırakmasının ardından polis pankartı alarak yırttı. Grubun dağılmasını isteyen polis, “Süpürün bunları” diyerek insanları iterek alanı boşalttı.

Konser yasak!

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla dün İstanbul Kadıköy’de bulunan Özgürlük Parkı’nda DİSK Korosu, Çocuk Bandosu, Bandista Adalılar’ın katılacağı “Barış Konseri” ve Kadıköy Kaymakamlığı’nın talimatı ile yasaklandı. Yasak üzerine Kadıköy Barış Platformu Khalkedon Meydanı’nda müzik dinletisi olacağını açıkladı. Polisin ablukasındaki meydanda bir araya gelen grup yasağı protesto etti. Şarkı ve türkülerinin Khalkedon Meydanı’nda da okunmasına izin verilmeyen platform üyeleri, Kadıköy sokaklarında zılgıt, şarkı ve türkülerle yürümek istedi ancak grubu takip eden polisin sık sık uyarılarıyla karşılaştı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler