İstanbul Valisi Şahin'den şarbon açıklaması: Halkın bilinçli olması lazım

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Silivri'de görülen şarbon vakalarına ilişkin aşılama çalışmaları yapıldığını belirterek, "8 kişiden 6 kişide lezyonlar görüldü. Lezyonlarla ilgili gerekli aşılamalar ve tedaviler yapıldı" dedi. Şahin, aşılamanın 5 yıl boyunca devam edeceğini söyledi.

Yayınlanma: 02.09.2018 - 16:35
Abone Ol google-news

<video:1070895>

Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde açılan '4. Uluslararası İstanbul Arapça Kitap Fuarı'nı ziyaret eden Şahin, görülen şarbon vakalarına ilişkin açıklama yaptı.

Şahin, "Dün ortaya çıkan bir durum. Vatandaşlarımızın çeşitli şarbon lezyonları, belirtileri göstermesi üzerine derhal o şarbonun kaynağı olan ete temas eden ya da o etten yiyen insanlara ulaşıldı. 8 kişi. 8 kişiden 6 kişide lezyonlar görüldü. Lezyonlarla ilgili gerekli aşılamalar ve tedaviler yapıldı. Yine doktorlarımızın kararı ve tavsiyeleri doğrultusunda ayakta takip edilecekler. Ayrıca bu lezyonun görüldüğü yani şarbon hastalığının görüldüğü, kurban etinin kesildiği ve kurbanın beslendiği yer dahil olmak üzere o civardaki, Silivri'deki köyümüzde, 10 kilometre yarı çapındaki alanda bulunan bütün hayvanlar, yaklaşık 3 bin 500 hayvanın tamamı bu akşama kadar aşılanmış olacak" dedi.

VALİ'DEN VATANDAŞA: BİLİNÇLİ OLUN

Şarbon hastalığıyla aşılama yöntemiyle mücadele edilmesi gerektiğini belirten Şahin, "Bu hastalık, aşılamayla çok çabuk söndürülebilen bir hastalık. Yeter ki burada uyanık ve dikkatli olalım. Vatandaşlarımızın bu konuda biraz daha bilinçli olması lazım" diye konuştu.

<haber-dikey:1069846,1070842,1070922>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler