Kapıkule'deki TIR kuyruğu 5 kilometre daha uzadı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 15 kilometrelik TIR kuyruğu oluştu. Gümrükten geçmek için bekleme süresi 24 saati buldu.

Yayınlanma: 02.09.2018 - 20:25
Abone Ol google-news


İhracat ürünlerini TIR’larla Avrupa’nın çeşitli ülkelerine götürmek için yola çıkan sürücüler, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı sınır kapılarına takıldı. Yurt dışına çıkmak için Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nı tercih eden sürücüler, TIR parkı dışında, yaklaşık 15 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda da TIR sürücüleri, 5 kilometrelik kuyruğun oluşmasına neden oldu.

TIR sürücüsü Ercan Yeşilyurt, Kapıkule’ye her geldiğinde kuyrukla karşılaştığını belirterek, “Almanya’ya doğru yola çıktık. TIR sürücülerinin bir rahatlığı olmaz. Ülkenin içinde bulunduğu şartlar var, kuyruklara dayanmaya çalışıyoruz. Hayatımız yolda geçiyor, kendi ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Şu an Kapıkule’de dün akşam girdim sıraya, muhtemel bu akşam çıkarım. Döviz yükselince ihracat çok ama ithalat durdu. Şimdi gittiğimizde geri boş dönüyoruz. Önceden beri kuyruklar vardı, bundan sonra da olacak” dedi.

<haber-dikey:1070645>

Macaristan’a yük taşıyan TIR sürücüsü Ahmet Ünal ise “Kuyruklar bizim için çile demek. TIR’lara eziyet veren tarafı, her yerde beklemek. Macaristan’a doğru yola çıktık. 2 gündür kuyruktayım. Bazen sistematik bazen gümrüklerin yavaş çalışması; ama mutlaka kuyruk oluyor. Ben yaklaşık 17 saattir kuyrukta bekliyorum. Bu işin en çok insanlara dokunan kısmı, beklemek” diye konuştu.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler