"Avrupa Birliği konusunda konuşmaya hakları yok"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır'ın AB ile ilişkiler ve tutuklu gazeteciler hakkındaki sözlerine tepki gösteren İstanbul Barosu eski başkanlarından Turgut Kazan, "Osman Kavala ilgili soruya cevap yoksa Avrupa Birliği konusunda konuşmaya hakları da yok" dedi.

Yayınlanma: 03.09.2018 - 12:01
Abone Ol google-news

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Hürriyet gazetesine verdiği röportajda yeniden başlayan AB ile ilişkiler ve tutuklu gazeteciler ile ilgili sorulara yanıt verdi. 

<haber-dikey:1071623,1071993>

Bozkır, "Türkiye AB üyesi olsaydı; örneğin Osman Kavala ya da gazeteciler bugün cezaevinde miydi?" sorusunu ABD'deki Ermeni lobisi, Yunan lobisi ve İsrail lobisinden bahsederek yanıtladı.

Bozkır'ın bu açıklamalarına  İstanbul Barosu eski başkanlarından Turgut Kazan tepki gösterdi. Bozkır'ın sözlerini Cumhuriyet'e değerlendiren Kazan, "Bozkır’ın söylediklerinin hiçbir kıymeti yoktur. AKP çizgisidir bu" dedi.

"İnsanlar gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetlerini soruyor, kemiklerini istiyor diye Türkiyi’nin kalbini İstiklal Caddesi’ni polisle dolduruyorlar sonra Avrupa Birliği’nden bahsediyorlar. Bu durum Avrupa Birliği ve Kopenhag standartlarıyla nasıl kıyaslanabilir?" diyen Turgut Kazan, Bozkır'ın Osman Kavala sorusu ile ilgili yanıtını şu sözlerle eleştirdi:

"Gazeteci cesaret etmiş bir soru sormuş Kavala ve gazetecilerle ilgili. Oradan yola çıkarak Ermeni lobisine geliyor. Ne ilgisi var?  Fethullahçı yargıyla en çok mücadele eden hukukçulardan biriyim. Şu andaki yargı Fethullahçı yargıdan daha kötü. Bunu onları aklamak için söylemiyorum. Fethullahçı yargı sahte de olsa delil uyduruyordu. Şimdi delil de yok. Örneğin Osman Kavala’nın avukatı olsam ne yapacağım? Buna cevap yoksa Avrupa Birliği konusunda konuşmaya da hakları yok."

"MAN ADASI DAVASININ 3 YARGICI BİR GECEDE DEĞİŞTİ"

Kazan şöyle dedi:

"Yargı vardır diyenlere söylüyorum bunu: Üç tane Man adası davası açıldı. Bir gecede üçünün de yargıcını değiştirdiler. Bunu kime anlatacaksın? Yargının FETÖ’den kurtulduğunu, bağımsız olduğunu söylüyor Volkan Bozkır. 10 aydır Kavala hakkında iddianame hazırlanmadığını görmüyor mu? Bu karamsarlığa sevk eden, umutlarımızı kıran bir söyleşidir. Volkan Bozkır’dan gelmesi daha da üzdü."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler