Yargıda laiklik manzaraları: Dün kıyamet, bugün hadis!

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, yeni adli yıl açılış töreninde konuştu. Konuşmasında liyakatin önemini 'hadis'le anlatan Cirit, 'işlerin ehil olmayanlara verildiği zaman kıyametin kopacağını' öne sürdü.

Yayınlanma: 03.09.2018 - 14:29
Abone Ol google-news
<video:1072003>

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz'ın dünkü "Unutma; Kıyamet günü Allah’ın gölgesinde öncelikli olarak şu kimseler yer alacaktır; hak kendisine sunulduğunda hakkı kabul edenler, kendilerinden istenildiğinde cömertçe harcayanlar ve insanlar arasında hükmettiklerinde kendilerini onların yerine koyup tarafsız hüküm verenler" mesajından sonra, bugün de Yargıtay başkanı 'kıyamet' mesajlı bir hadis ile 'liyakat' mesajı verdi.

<haber-dikey:1071247,1071853>

2018-2019 Adli Yıl açılışı töreni Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak törenle açıldı. TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de katıldı. Törenin açılışında Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit konuştu.

Konuşmasında kamu yönetiminde liyakatin önemini vurgulayan Cirit, liyakat kavramına öneminden dolayı hadislerde de yer verildiğini aktardı ve peygamberin, "Kıyamet ne zaman kopacak" sorusu üzerine "İş ehil olmayana verildi mi kıyameti bekle dur buyurduğunu" anlattı.

Bilginin yerini cehaletin alması ve cehaletin yaygınlaşması halinde gerçekler ters yüz olacağından toplumların felaketin eşiğine gelmesinin kaçınılmaz olacağına dikkati çeken Cirit, "Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasının en büyük sebeplerinden birisi liyakat sisteminin bozulmasıdır. Liyakat sistemi işlemeyince adama göre iş, rüşvet ve iltimaslar artmıştır. Memurlar yetkilerini kötüye kullanarak, halka zulmetme noktasına kadar gelmiştir" diye konuştu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler