'Heykel' operasyonunda can kaybı

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki PKK'li Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılması için bu sabah operasyon düzenlendi. Çıkan olaylarda 24 yaşındaki Mehdi Taşkın, başından vurularak hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 19.08.2014 - 09:28
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nün kırsal kesiminde geçen yıl çatışmalarda ölen PKK'lılar için mezarlık kuruldu. Mezarlığa PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihindeki Hakkari'nin Şemdinli ve Siirt'in Eruh ilçelerine ilk saldırılarını gerçekleştirmesinin yıldönümünde, bu baskınları gerçekleştirenler arasında bulunan PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikildi.

LİCE'DEKİ OLAYLARA İLİŞKİN VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı heykelin dikilmesinin ardından 'terör örgütü propagandası yapıldığı' gerekçesiyle kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi'nden heykele 'suç eşyası' olduğu gerekçesiyle el konulması kararı talep edildi. Talep üzerine Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

LİCE'DEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

OPERASYON SABAH 06.00'DA BAŞLADI

Mahkemenin el koyma kararının ardından güvenlik güçleri bu sabah saat 06.00 sıralarında heykeli kaldırmak için bölgeye operasyon düzenledi. Mezarlık ve heykelin bulunduğu bölgede toplanan kalabalık ise heykele el konulmasını önlemek güvenlik güçlerine engel olmak istedi.

24 YAŞINDAKİ MEHDİ TAŞKIN HAYATINI KAYBETTİ

Güvenlik güçleri ile heykelin kaldırılmasını engellemek isteyenler arasında olaylar çıktı. Çıkan olaylarda 24 yaşındaki Mehdi Taşkın hayatını kaybetti. Olaylarda iki kişinin de yaralı olduğu öğrenildi.

"DÖRT KURŞUN İSABET ETTİ, BAŞINDAN VURULDU..."

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici yaptığı açıklamada hayatını kaybeden Mehdi Taşkın'ın vücuduna dört kurşun isabet ettiğini söyledi. Bilici olayda yaralananların ise tedavisinin sürdüğünü söyledi. Yapılan otopsi raporunda ise 24 yaşındaki Mehdi Taşkın'ın başından vurulduğu belirtildi.

LİCE'YE GİRİŞE İZİN YOK

Diyarbakır Valiliği'nin aldığı kararla Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapandı. Diyarbakır yönünden Lice'ye gitmek isteyen araçların geçişine izin verilmezken, karayolu üzerinde kontrol noktaları kuruldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler