Ankara'da otomobilden pompalı tüfekle rastgele açıldı

Ankara'da, seyir halindeki otomobilden pompalı tüfekle rastgele ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmalar, tabelası duran Vatan Partisi eski Genel Başkanlığı ile Büyük Birlik Partisi Ankara İl Başkanlığı'nın ortasındaki binaya isabet etti. Valilikten konuyla ilgili açıklama geldi.

Yayınlanma: 04.09.2018 - 15:40
Abone Ol google-news

Olay, saat 14.00 sıralarında, Çankaya ilçesine bağlı Sıhhiye semtindeki Toros Sokak'ta meydana geldi.

Celal Bayar Bulvarı üzerinde, seyir halindeki otomobilden pompalı tüfekle rastgele ateş açıldı. Tüfekten çıkan saçmalar, tabelası halen asılı olan Vatan Partisi eski Genel Merkezi ile Büyük Birlik Partisi Ankara İl Başkanlığı arasındaki binaya isabet etti. İhbarla olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Polisler, binanın 2'nci katında bulunan büronun pencere kısmına isabet eden alanda inceleme yaptı. Otomobille kaçan şüpheli ise Dikimevi kavşağında polis ekiplerince yakalanıp gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VALİLİK: SİYASİ YÖNÜ YOK

Ankara Valiliğinden bir açıklama yapılarak, Vatan Partisi Genel Merkezi ve Büyük Birlik Partisi Ankara İl Başkanlığına ateş edildiği yönünde çıkan haberlerin gerçeği  yansıtmadığı, olayın basit bir asayiş olayı olduğu ve siyasi yönünün bulunmadığı bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bazı sosyal medya hesapları ve medya kuruluşlarında, Toros Sokak üzerinde konuşlu bulunan Vatan Partisi Genel Merkezine ve Büyük Birlik Partisi Ankara İl Başkanlığına 4 Eylül Salı günü saat 14.00 sularında ateş edildiği yönünde haberler olduğu görülmektedir.

Konu ile ilgili olarak yapılan incelemede aşağıdaki hususlar tespit edilmiştir.

1.Sözkonusu olay basit bir asayiş olayı olup siyasi bir yönü bulunmamaktadır.

2.Olayın faili olan 3 kişi kullanmış oldukları pompalı tüfek ile birlikte yakalanmış olup başlatılan adli soruşturma devam etmektedir.

3.Olayın faili şahıslar alınan ilk ifadelerinde, Toros Sokak üzerinde bulunan bir işyeri sahibi ile aralarında bulunan anlaşmazlıktan dolayı şahsın işyerine zarar vermek amacıyla eylemi yaptıklarını ifade etmişlerdir.

4.Olayda herhangi yaralı veya maddi hasar bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler