Erbakan'ın ekonomi danışmanı Prof. Gündoğan: Memura kur farkı zammı yapın

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Prof. Mete Gündoğan, "Çarkı döndürmek için memura kur farkı zammı yapın. Bir tane büyüğü kurtarmak için milyon tane küçüğü öldürüyorsunuz" dedi.

Yayınlanma: 05.09.2018 - 13:23
Abone Ol google-news

Ekonominin ateşi git gide daha da harlanırken, açıklanan enflasyon rakamları, geleceğe ilişkin umutlu olmayı güçleştiriyor. Doların 7 lira 20 kuruş seviyesine kadar çıktıktan sonra yapılan müdahalelerle 5 lira 90 kuruş seviyesine inmesinin ardından, tekrar yükselişe geçtiği ve 6 lira 60 kuruş seviyesinde seyrettiği görülüyor

Yüzde 18'e dayanan enflasyona ilişkin yapılan bazı yorumlarda ise, gerçek rakamın çok daha yüksek olduğu dile getiriliyor. 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milletvekili seçimlerinden bu yana çok sayıda temel gıda maddesinde yüzde 50'yi aşan zamlar gündeme geldi.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Prof. Mete Gündoğan, ekonomideki gidişatı ve vatandaşa yansımalarını değerlendirdi.

Necmettin Erbakan'ın Başbakan olduğu dönemde, Başbakanlık Başmüsteşarı ve daha sonraki dönemlerde ekonomiden sorumlu başdanışmanı olarak görev yapan Gündoğan, ekonomideki gidişatın vatandaşı etkilememesi için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:,

'DEVLET DÖNEN PARANIN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRSİN'

"Devlet hali hazırda dönen paranın yönünü değiştirsin. Var olan parayı, yanlış yere harcıyorsunuz. Sabah akşam, haberlerde sahtekarlık haberlerini, verilen paralarla kurtulan büyük şirketleri, büyük şirketlerin banka borçlarının yapılandırılmasını görüyoruz."

'BİR TANE BÜYÜĞÜ KURTARACAĞIM DERKEN MİLYON TANE KÜÇÜĞÜ ÖLDÜRÜYORSUNUZ'

"Bir tane büyük kurtaracağım derken, milyon tane küçüğü öldürüyorsunuz. Ekonominin çarkını çevirmeniz lazım."

'MEMURA KUR FARKI ZAMMI YAPIN'

"Ekonominin çarkını çevirmek istiyorsanız bazı şeyler yaparak piyasayı rahatlatırsınız. Mesela, memura kur farkı zammı yapın. Çarkın dönmesi için yapmak lazım. Çark dönmezse, ekonomik kriz siyasi krize, siyasi kriz de devlet krizine tahvil eder. Bunlara dikkat etmek lazım."

'DEVLETİMİZ ÇOK ZENGİN VE GÜÇLÜ AMA HARCAMA KANALLARI YANLIŞ'

Devletin çok ciddi büyüklükte bir bütçesi olduğuna dikkati çeken Gündoğan, "Devletimiz aslında çok güçlü ve zengin ama harcama kanalları yanlış. Parayı akıttığınız yerler yanlış. Öncelikle bunun düzeltilmesi lazım." dedi.

'VERGİLER KONUSUNDA MİLLETİ SIKBOĞAZ EDERSENİZ KRİZ ORTAMI VERİRSİNİZ'

Gündoğan, sözlerini şöyle noktaladı:

"İçinde bulunduğumuz sistem, borca dayalı para sistemidir. Önce bunun değişmesi gerekiyor. Bu değişinceye kadar da, şu andaki krizden hane halkını kurtarmak gerekiyor. Hane halkını kurtarmak için devlet olarak çalıştırdığınıza kur farkı zammı vereceksiniz. Kurdan etkilenmesini engelleyeceksiniz. Tabandaki insanlar, 'Devlet bize sahip çıktı' diyecek. Ardından, temel gıda maddelerini sübvanse edeceksiniz. Vergiler konusunda milleti sık boğaz etmeyeceksiniz. Edersen, kriz ortamı verirsin."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler