Suçu Berkin'in cenazesine katılmak: Berkay Ustabaş'a yine tahliye yok

Berkin Elvan'ın cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Berkay Ustabaş, bugün görülen 3'üncü duruşmasında da tahliye edilmedi. Bir sonraki duruşma 1 Kasım saat 13.30'da görülecek.

Yayınlanma: 05.09.2018 - 14:26
Abone Ol google-news

<video:1074060>

Berkin Elvan’ın cenazesine katıldığı gerekçesiyle 5 Ocak’tan beri tutuklu bulunan Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş'ın bugün görülecek duruşması öncesi Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlendi.

Açıklamaya, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, HDP İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Hüda Kaya, HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ve ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş da katıldı. Basın açıklaması sırasında sıklıkla 'Berkay Ustabaş'a özgürlük' sloganları atıldı.

Açıklama sırasında söz alan Ustabaş'ın avukatı Erman Öztürk tutuklama kararlarının tamamen siyasete göre alındığını belirterek, "Berkay kaçma şüphesi yokken tutuklandı. Savcı kendi dosyasında tutuklama gerekçesi bulamayınca FETÖ'den aranan Savcı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan iddianameyi tutuklamaya gerekçe oluşturuyor" dedi.

"AHDIMIZ VAR SENİ TUTUKLAYACAĞIZ"

Yapılan basın açıklamasında "Devrimci Gençlik Dernekleri Genel Sekreteri ve İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğrencisi Berkay Ustabaş, 5 Ocak'ta "Berkin Elvan'ın cenazesine katılmak" suçlamasıyla tutuklandı.Berkay'ın evinden çıkan bandrollü yasal kitaplar ve müzik albümleri ‘’suç unsuru’’ olarak gösterildi, uydurma deliller tutuklanma gerekçesi sayıldı. Berkay'ı tutuklamaya sevk eden savcı, "Ahdımız var, seni tutuklayacağız" sözleriyle bu davanın hukuki değil, siyasi bir dava olduğunu itiraf etmiş oldu." ifadelerine yer verildi.

"GÖZDAĞI VERMEK AMACIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİNİ BİLİYORUZ"

Açıklamanın devamında "4 yıl önce Berkin için adalet aradığımız gibi bugün de 9 aydır hukuksuzca tutsak alınan Berkay için adalet arıyoruz" denilirken 15 yaşında öldürülen bir çocuğun milyonlarca kişinin katıldığı cenazede bulunmayı suç sayanların tüm bu saldırıları bu ülkenin tüm sol, sosyalist, demokrat ve devrimci kesimine gözdağı vermek amacıyla gerçekleştirdiğini biliyoruz" denildi.

 Açıklamanın ardından duruşma salonuna geçildi.

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

Savcının, davada yargılanan tüm sanıkların tutukluluğunun devamına ilişkin mütalaasının ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı.

Aralarında Berkay Ustabaş'ın da bulunduğu tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, mahkeme heyetinin reddi talebinin bir üst mahkemeye gönderilmesine, Helin Bölek'in savunmasının yeniden alınmasına, bir sonraki duruşmanın 1 Kasım 2018 saat 13.30'da yapılmasına karar verildi.

<haber-yatay:1073540,1073466,1072496,1005824>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon