Oğlunu son yolculuğuna davul zurnayla uğurladı

Mersin'de 16 yaşındaki sürücünün çarptığı Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Deniz Sınar, yaşam savaşını kaybetti. Annesi, "mürüvvetini göremedim" diye ağıt yaktığı oğlu için davul zurnalı cenaze töreni düzenledi

Yayınlanma: 19.08.2014 - 12:08
Abone Ol google-news

Kaza 1 Ağustos'ta merkez Yenişehir İlçesi İsmet İnönü Bulvarı'nda meydana geldi. 16 yaşındaki D.A. yönetimindeki JM 577 KKTC plakalı otomobil, arkadaşı Oğuz Kalender ile karşıdan karşıya geçmeye çalışan Mehmet Deniz Sınar'a çarptı. Kırmızı ışıkta geçtiği iddia edilen küçük sürücünün çarptığı Sınar, yaklaşık 30 metre araç altında sürüklendi. Ağır yaralanan Sınar, kaldırıldığı Toros Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Burada 8 gün süren tedavisinin ardından Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi'ne sevk edilen Sınar'ın sağ ayağı diz altında kesildi, sağ böbreği ile karaciğerinin bir bölümü alındı. Ancak yapılan tüm müdahaleye karşın Sınar, yaşam savaşını dün akşam saatlerinde kaybetti. Sınar'ın cenazesi yapılan işlemlerin ardından bugün sabah ailesine teslim edildi.

Davul zurnayla uğurlama

Gencin arkadaşları ve yakınları cenazede gözyaşı dökerken, anne Muazzez Sınar, "mürüvvetini göremedim" diyerek ağıt yaktığı oğlu için geleneklerine göre davul ve zurna çaldırdı. Yakınlarıyla beraber ağlayarak oynayan anne, oğlunun eline de cenaze aracında kına yaktırdı.

Anne Sınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğluna çarpan sürücünün 16 yaşında olduğunu iddia ederek, "Ben bir anneyim, adalet varsa yerini bulsun. Paralarıyla çocuklarını kaçırmaya çalışıyorlar, benim evladımı geri getirebilecekler mi? Geçen yıl eşimi kaybettim daha yıl dönümünü yapamadan bir kızımla kaldım" dedi.

Cenaze daha sonra Karaduvar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

HIZLI GİTMİYORDUM

Öte yandan kazayla ilgili gözaltına alınan sürücü D.A. ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Hızlı gitmediğini iddia eden D.A.'nın ifadesinde, "Tulumba durağından denize doğru seyir halinde iken köprünün altındaki ışıklardan bana yeşil yandı. 55-60 kilometre hızla yolda ilerlediğim sırada yaya geçidinin ilerisinde geçmekte olan bir kişi gördüm. Bu kişi kendisini karşıya doğru atarak kurtardı. Siyah giyimli bir kişinin daha olduğunu fark ettim. Kendisi cep telefonu ile uğraşıyordu. Beni fark etmedi. Çarpma ile aracın camı patladı. Yaralıya yardım etmek için yanına gittim, gömleğimi çıkarıp tampon yaptım. Daha sonra oradan geçen boş ambulansı durdurup yaralıyı gösterdim" dediği öğrenildi. Kazadan yara almadan kurtulan Sınar'ın arkadaşı Oğuz Kalender ise, sürücünün kırımızı ışık ihlali yaptığını ve aşırı hızlı olduğunu ileri sürdü.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

BABASININ MEZARINI YAPTIRIYORDU

Oğlunun ölümüyle yasa boğulan anne Muazzez Sınar ise, sürücü ile otomobili kullanmasına izin veren ailesinin cezalandırılmasını istedi. Sınır, oğlunun geçen yıl hayatını kaybeden babasının mezarını yaptırdığını belirterek, "Geçek yıl eşimi şimdi de oğlumu kaybettim. Bu acıya nasıl dayanacağız bilmiyorum" dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler