Roboskili ailelerden 349 hafta mesajı: Asla vazgeçmeyeceğiz

Roboski’de 28 Aralık 2011’de 19’u çocuk 34 kişinin bombalanarak öldürülmesinin üzerinden 349 hafta geçti. Aileler bu hafta yaptıkları açıklamada, "Asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 19:37
Abone Ol google-news



Aileler her hafta olduğu gibi bu hafta da yaptıkları açıklamayla adalet istedi. Roboskili aileler tarafından bu hafta yazılı olarak yapılan açıklamada şöyle denildi:  “Geçen zamanda sadece Roboski katliamı sorumlularının lehine işleyen bir yargı ve siyaset sistemi ile karşılaştık. Kararlı tutumumuza ve yıllardır ısrarla sürdürdüğümüz adalet nöbetine kulaklarını hep kapattılar. ‘Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak’ dedikleri dava dosyasını tamamen kapattılar.

Demokrasi, insan hakları, eşitlik, adalet gibi kavramları rafa kaldırdılar. Hukuk devleti görünümün de olan bu ülkede gazeteciler, siyasetçiler, aydınlar, akademisyenler iktidar partisinin talimatları ile cezaevlerine atılıyor. Ekonomik krizle ülkeyi çıkmaza sürükleyenler yaşananlara çözüm üretmek yerine elinde kibrit ile ülkeyi ateşe vermeye devam ediyor. Gerçekleri söylemeye, hatalarınızı yüzünüze vurmaya devam edeceğiz. Yaptıklarınıza seyirci olmayacağız, engel olacağız. Bize dayattığınız bu adaletsiz düzene karşı daima mücadele edeceğiz. Adaletin yerini bulması, Roboski katliamının bütün detayları ile açıklığa kavuşturulması ve sorumluların cezalandırılması talebimizden asla vazgeçmeyeceğiz. ”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler