Adalet Nöbetçileri meslektaşları için çağrıda bulundu

Haksız tutuklamalara karşı başlatılan Adalet Nöbeti, adli tatilde verilen aradan sonra dün Çağlayan’da 69. kez tutuldu. Nöbette, 10 Eylül’deki avukatların davasına çağrı yapıldı. Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Erinç Sağkan yaptığı konuşmada, hukuka olan inançlarını dile getirerek “Avukat tutuklamaları politikse, avukat dayanışması sonsuzdur” dedi.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 22:39
Abone Ol google-news

Haksız tutuklamalara karşı başlatılan Adalet Nöbeti, adli tatilde verilen aradan sonra dün 69. kez tutuldu. Nöbete HDP milletvekilleri Oya Ersoy ile Züleyha Gülüm ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Sosyalist Dayanışma Platformu Onursal Başkanı Ercan Karakaş, Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, Manisa Barosu Genel Sekreteri Seçil Ege Değerli ve Ankara Barosu Başkanı Yardımcısı Erinç Sağkan katıldı.

Hatay Barosu Başkanı Dönmez, “Bir ülkede eğer avukatlar adalet için nöbet tutuyorsa üzerinde düşünülmesi gereken ciddi bir sorun vardır” dedi. 6 Nisan 2017’de Adalet Nöbeti katılımcılarına yönelik polis saldırısını anımsatan Dönmez, “Bu cübbenin kıymetini bilmeyenleri kınıyoruz. Eğer avukatlar 69 haftadır bu nöbete ihtiyaç duyuyorsa bu nöbete bizi zorunda bırakanlar utansın” dedi. Dönmez, Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu üyesi avukatlarının önümüzdeki hafta görülecek ilk duruşmasını anımsatarak “Bir avukatın yaptığı savunma yargılama konusu edilemez. Nöbetin tutulmadığı, adaletin tesis edildiği, demokrasinin, insan haklarının olduğu bir zaman gelecek” diye konuştu.

Manisa Barosu Genel Sekreteri Değerli ise şunları söyledi: “Ülkemize barış, huzur ve mutluluk bizlerin adaleti gerçekleştirmesiyle mümkün olur. Onun için hak savunucularının yanında olmak, onların haklarının yanında olmak ülkenin barış içinde yaşamasının da temelidir. Çünkü barışın temeli ancak toplumsal adaletin her anlamda sağlanmasıyla mümkün olacaktır.”

Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Erinç Sağkan ise “Eğer ortada bir nöbet varsa, ya teyakkuzdayızdır ya da hastamız vardır. Biz hem teyakkuzdayız hem de gittikçe hastalığı ağırlaşan bir adalet sistemimiz var” dedi. Totaliter ve otoriter sistemler için avukat tutuklamalarının koca bir ülkeye verilen büyük bir gözdağı olduğunu vurgulayan Sağkan, avukat tutuklamalarının politik olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Bugün 6 Eylül 2018, Avrupa İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin üzerinden tam 70 yıl geçti. Bizlerse bugün, bu coğrafyada en temel insan haklarımız için hastalığı gittikçe ağırlaşan bir sistemin başında halen nöbette, sonuna kadar teyakkuzdayız. Birimizin bitirdiği nöbeti devralacak binlerce cübbemiz var. Kararlılığımız bağımsız bir hukuk sisteminde yargılanmaktan başka bir isteği olmayan tutuklu ya da müstakbel tutuklu meslektaşlarımızın kararlılığından gelmektedir. Avukat tutuklamaları politikse, avukat dayanışması sonsuzdur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler