Kayıp yakınları yarın 500. kez buluşuyor

Diyarbakır’da kayıp yakınları ve İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla düzenlediği eylem yarın 500. kez düzenlenecek.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 22:41
Abone Ol google-news

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki 700. hafta eylemiyle birlikte iki hafta önce yasaklanan eylem Koşuyolu Parkı yerine kapalı alanda yapılacak. Cumhuriyet’e konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, “Hakikat ve adalet mücadelesi aynı zamanda bir barış mücadelesidir. Ekonomik kriz, dış politikadaki açmazlar toplumda tartışılmasın diye böylesi bir yöntem deneniyor” dedi. Kayıp yakınlarının eylemlerinin yasaklanmasının keyfi olduğunu ve hukukla açıklanamayacağını belirten Zeytun, “Eylemimiz, mutlak bir suretle herhangi bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

İHD ve kayıp yakınları ile yasağın kaldırılması için İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptıklarını ifade eden Zeytun, “Olumlu ya da olumsuz bir sonuç alacağız. Kuşkusuz siyasi erkin yargı üzerindeki baskısını hepimiz biliyoruz. Her kararı denetleyen bir siyasi iradeden bahsediyoruz. Bu nedenle bir umudumuz yok ama hukuk yoluna dair bir mücadele olduğu için başvuru yaptık” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler