Merkel’den Türk yargısı için skandal itiraf

Almanya Başbakanı Merkel, “Türkiye ile yapılan ısrarlı konuşmalar, bazı Alman vatandaşlarının serbest kalmasını sağladı” dedi. Merkel’in bu açıklaması, Alman vatandaşlarının Türkiye’de serbest kalmasının yargının kararıyla değil, Ankara’daki siyasi iradeyle olduğunu ortaya koydu.

Yayınlanma: 06.09.2018 - 23:05
Abone Ol google-news

Almanya Başbakanı Angela Merkel, RTL/ntv televizyonlarına verdiği "yaz söyleşisinde" Türkiye ile ilişkiler ve İdlib'e olası operasyon konusunda açıklamalarda bulundu.

Merkel, Türkiye ile yapılan "ısrarlı konuşmalar"ın bazı Alman vatandaşlarının serbest bırakılmasını sağladığını kaydetti.

<haber-dikey:927821,888469>

"CİDDİ GÖRÜŞ AYRILIKLARI VAR"

Türkiye'deki gelişmeler ve Türkiye'de tutuklu Alman vatandaşları konusunda Türkiye ile Almanya arasında "ciddi görüş ayrılıkları" olduğunu da söyleyen Merkel, "Türkiye'de hâlâ cezaevinde olan Alman vatandaşları var. Onların serbest bırakılmaları için çabalarımıza devam edeceğiz" dedi. Almanya Başbakanı, bu konuda Türkiye ile yapılan "ısrarlı konuşmalar"ın bazı Alman vatandaşlarının serbest bırakılmasını sağladığını kaydetti.

Ortadoğu'da da durumun belirsiz olduğunu belirten Merkel, "Bu noktada bir köprü kurulması, Türkiye ile uzlaşma önemli. Her şeye rağmen görüş ayrılıkları konusunda açık konuşulacak" dedi.

YÜCEL, 'HUKUK DEVLETİYLE İLGİSİ YOK' DEMİŞTİ

Türkiye'de tutuklanmasının ardından tahliye edilen Alman vatandaşı, gazeteci Deniz Yücel tahliyesinin ardından yaptığı açıklamada, tutukluluk sürecini ' rehin alınmam' şeklinde tanımlayarak şunları demişti:

"Bugün cezaevinden çıkarken 3. Sulh Ceza Hakimliği 13 Şubat tarihli tutukluluğa devam yazan bir kağıt verildi. Ama yine de çıktım. Bu arada niye çıktım, 1 sene önce niye tutuklandım hala bilmiyorum. Neyse önemli değil.Sonuçta şunu biliyorum ne geçen sene benim tutuklanmam daha doğrusu rehin alınmam; ne bu sene bugün bırakılmamın hukuk devletiyle hiçbir alakası yok. Bu durumu gören herkes bunu anlar. Evet, özgürlüğüme kavuştum ama koğuş arkadaşım, meslektaşım Oğuz Uslueri, arkadaşım Ahmet Şık'ı geride bıraktım. Sadece ve sadece mesleklerini yaptıkları için, sadece muhalif oldukları için tutuklu olan arkadaşlarımı geride bıraktım. O yüzden içimde bir burukluk var. Ama bugünlerde geçer bundan eminim, bu hikaye burada bitmez."

Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel bir yılı aşkın bir süre iddianamesiz cezaevinde tutulduktan sonra 16 Şubat'ta serbest bırakılmıştı. Yücel henüz tutukluyken 'özgürlüğünün tank ticaretiyle lekelenmesini istemediğini' ifade etmiş, buna karşılık Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de "Türkiye ile herhangi bir kirli anlaşma yok" diye konuşmuştu. Benzer açıklamaları Yücel'in serbest bırakılmasından sonra da tekrar eden Gabriel, "Yücel'in serbest bırakılması ile ilgili ortada ne kirli ne de temiz bir anlaşma yok" demişti.

<haber-yatay:932915,928196>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler