Bakan'dan zamma karşı milli duruş önerisi

Peş peşe gelen zamlara ilişkin yorum yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Bizi topla tüfekle yıkamayanlar, dolarla, algı yönetimiyle alt etmeye çalışıyorlar" - " 'Buğdaya, una, ekmeğe zam geliyor' diyerek vatandaşımızı zul edenlere milletçe milli bir duruş sergileyerek, gereken cevabı veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 08.09.2018 - 17:51
Abone Ol google-news

Peş peşe gelen zamlar bir süredir Türkiye'nin gündemini işgal ederken ve tuvalet kağıdının 60 TL'den satılması sosyal medyada günün en çok konuşulan konusu olurken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bugün yaptığı açıklamada yurttaşların cebini yakan zamları algı yönetimi olarak değerlendirdi ve buna karşı milli bir duruş sergilemek gerektiğini vurguladı.

<haber-dikey:1077351>

"Milli duruş sergileyerek cevap veriyoruz"

Pakdemirli'nin konuşmasından ilgili kısım şu şekilde:

"Üretime her anlamda destek vereceğiz. Ülke olarak çok önemli bir eşikteyiz. Bir yandan büyüyor, bir yandan da iç ve dış mihraklarla uğraşıyoruz. Bizi topla tüfekle yıkamayanlar, dolarla, algı yönetimiyle alt etmeye çalışıyorlar. Buğdaya, una, ekmeğe zam geliyor diyerek vatandaşımızı zul edenlere milletçe milli bir duruş sergileyerek, gereken cevabı veriyoruz. Dün ben de bu konuda çok spekülasyon olduğu için sabahtan tüm zincir mağazalarımızı aradım. Yani Türkiye'de 81 ilimizdeki yerleşik ulusal mağazalarımızı aradım ve 'siz ekmekle ilgili ne düşünüyorsunuz' dedim onlar da 'biz yeni yıla kadar kesinlikle zam yapmayacağız, zarar bile etsek zam yapmayacağız' dediler. Ben de dün televizyonlara çıktım dedim ki 'ben fakirin, fukaranın vatandaşın ekmeğini oynatmıyorum, bu spekülasyonlara yeter, yeni yıla kadar ekmeğe zam yok' diye televizyondan haykırdım."

"Türkiye Cumhuriyeti çok kadim bir devlettir. Avcının hikayesi ise aslan ortaya çıkana kadardır. Artık aslan sahneye çıkmıştır, takke düşmüş, kel görünmüştür. Aziz milletimiz kendisine oynanan oyunun farkındadır. Artık bu millet ısırıldığı delikten bir daha ısırılmayacaktır." 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler