Yazarımız Kadri Gürsel'e ödül: Tek yol dayanışma

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile Karşıyaka Belediyesi’nin verdiği Basın Özgürlüğü Ödülü, Uluslararası Basın Enstitüsü adına yazarımız Kadri Gürsel’e verildi. Gürsel, “Bizi ayakta tutacak şey dayanışmadır” dedi.

Yayınlanma: 08.09.2018 - 22:28
Abone Ol google-news

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ile Karşıyaka Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Basın Özgürlüğü Ödülü, Türkiye’deki özgür basını desteklemek için “abone ol” kampanyası düzenleyen Uluslararası Basın Enstitüsü’ne verildi. Ödülü enstitünün Türkiye sorumlusu, gazetemiz yazarı Kadri Gürsel, İGC Başkanı Misket Dikmen ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın elinden aldı.
Karşıyaka Belediyesi Hüseyin Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Dikmen, “Ülkemizde basın özgürlüğü son on yıldır sürekli kötüye gidiyor. Düşünceden korkanlar, düşünenleri baskı altına alıyor. Basın özgürlüğü halkın özgürlüğüdür. Halk basınına sahip çıkmalıdır. Pırlantadan alınmayan vergi gazeteden alınıyor, çünkü gazetecilerden korkuluyor” dedi.

Ödülü alan Kadri Gürsel, özgür basın için dayanışmanın önemine dikkat çekerek, “Bu ödül dayanışmaya verilmiştir. ‘Abone ol’ kampanyası özgür basının ayakta kalması içindir. Basın özgürlüğü kritik dönemdedir. Türkiye’de medya, iktidarın doğrudan veya dolaylı yoldan etkisi altındadır. Özgür basın için dayanışmanın ne kadar önemli olduğu ortadadır. Bizi ayakta tutacak şey dayanışmadır” diye konuştu.

Törene katılan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel de “Ülkemizde sadece gerçekleri söylediği için gazeteciler baskı gördü, cezaevlerine atıldı. Ülkemizdeki asıl krizin demokrasi olduğu görülüyor. Bu ödül buna karşı koymadır” dedi.

Demokrasi hapiste

Törenin ardından aldıkları ödülle birlikte konuştuğumuz Uluslararası Basın Enstitüsü Direktörü Ravi Prasad, Türkiye’nin gazetecileri hapse atmada “dünya birincisi” olduğunu, bunun basın özgürlüğü açısından olumsuz bir durum olmakla birlikte gazetecilerin zorluklara karşı mücadelesini de gösterdiğini dile getirdi.

Uluslararası Basın Enstütüsü Türkiye Savunucusu Caroline Stockford, Türkiye’de çoğu yerel basın olmak üzere 180 medya kuruluşunun kapandığını, bu durumun oldukça endişe verici olduğunu kaydetti. Özgür basının tehdit altında olduğunun altını çizen Stockford, “Gazetecilik, haber alma özgürlüğü demokrasinin temelidir, ayağıdır. İnsanların haber alma hakkı engelleniyor. Çünkü gazeteciler hapse atılıyor. Yani demokrasi hapse atılıyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler