Cumartesi Anneleri'nden Soylu hakkında suç duyurusu

700. hafta buluşması yasaklanan Cumartesi Anneleri Süleyman Soylu, Vasip Şahin ve Savaş Ünlü hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Yayınlanma: 09.09.2018 - 23:47
Abone Ol google-news

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Cumartesi Anneleri'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü hakkında suç duyurusunda bulunacakları açıklandı.

Açıklamada, yarın (10 Eylül) Çağlayan Adliyesinde yapılacak basın açıklamasının ardından ilgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

İHD’nin açıklamasında şöyle denildi:

25 Ağustos’tan bu yana başlayarak devam eden yasaklamalarla ifade özgürlüğümüzü engelleyen güvenlik güçleri ile İstanbul Valisi Vasip Şahin, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü ve Cumartesi Annelerine dönük hakaret, tehdit içeren açıklamaları nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Cumartesi Anneleri/İnsanları ve İnsan Hakları Derneği olarak suç duyurusunda bulunuyoruz.” 

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini öğrenmek için her cumartesi Galatasaray Meydanı’nda oturan Cumartesi Anneleri’ne 700. haftalarında polis saldırmıştı. Beyoğlu Kaymakamı’nın son anda verdiği emirle gösteriyi dağıtmak isteyen polis, Cumartesi Anneleri’ne desteğe gelenleri ve kayıp yakınlarını darp ederek yerlerde sürüklemişti.

<haber-yatay:1064625,1065292,1067775,1070821>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler