İçkili bölge kararına AKP’den ilginç itiraz

Çanakkale, Çınarlı köyü, Dardanos mevki Hasan Mevsuf sokaktaki bir alanı içkili yer bölgesine alma teklifine AKP Grup Başkanvekili Ömercioğlu'ndan itiraz geldi.

Yayınlanma: 11.09.2018 - 21:28
Abone Ol google-news

Çanakkale Belediyesi’nin geçen günlerde gerçekleşen meclis toplantısında ilginç bir tartışma yaşandı. Çanakkale, Çınarlı köyü, Dardanos mevki Hasan Mevsuf sokaktaki bir alanı içkili yer bölgesine alma teklifine AKP Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu itiraz etti. Ömercioğlu itiraz gerekçesine ilişkin “Halk plajı olarak adlandırılan, bütün gün sıcağın altında denize girilip çıkılan, sıcakta alkolün etkisi artarak değişik fikirlerin oluşturulabileceği konusunun doğurulduğu bir ortam” ifadesini kullandı.
Çanakkale Belediye Meclisi’nde geçen hafta gerçekleşen toplantıda söz konusu alanın içkili yerler bölgesi yapılmasına ilişkin teklif geldi.

Teklife itiraz eden AKP Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu “Ben doğrudan doğruya toplumdaki konumu göz önüne alarak söylüyorum ki; toplumda her gün çocuk tacizleri duyduğumuz, çocuk istismarları duyduğumuz bir ortam var. İsteyen gülebilir. Psikolojide okuduysanız buyurun, okumadıysanız inceleyin bunları. Böyle bir ortamda buna müsaade ediyorsanız, biz de onaylayacağız. Bütün yükümlülüğü sizindir” dedi. Kısa süreli tartışmanın ardından oylamaya sunulan teklif oy çokluğuyla kabul edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler