Ceza içinde ceza: 'SEGBİS zorlaması'

Grup Yorum üyesi Sultan Gökçek, SEGBİS zorlaması nedeniyle mahkemede yer almasının engellendiğini söyledi.

Yayınlanma: 11.09.2018 - 22:07
Abone Ol google-news

Grup Yorum üyesi Sultan Gökçek, İzmir’deki Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nden bir mektup yolladı. Bir gizli tanığın ifadesiyle “silahlı terör örgütüne üye olma” ve “görevi yaptırmamak için direnme” iddiasıyla 15 aydır tutuklu bulunan Gökçek, “Bu düzende özgürlük, eşitlik ve adalet isteyen insanların tutuklanması için artık suça gerek yok; bu düşünceleriniz yüzünden tutuklanabiliyorsunuz. Sadece bir gizli tanığın ifadeleri örgüt üyesi olmanıza yetiyor” diyor.

Gökçek, 3 Ekim’de Çağlayan Adliyesi 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile katılmaya zorlandığını belirterek bu yolla mahkemeye katılmasının engellendiğini söylüyor: “15 aydır mahkeme yüzü görmedim, hakkımda tutuklama, tahliye, ceza kararları veriliyor ama ben mahkemeye götürülüp hakkımdaki iddialarla ilgili tek bir söz söyleyemiyorum. Yargısız infaz yapılıyor.”

SEGBİS’in yüz yüzelik ilkesine aykırı olduğunu vurgulayan Gökçek, bu yöntemle savunma hakkının gasp edildiğini belirterek “SEGBİS ile ceza içinde tekrar ceza veriliyor” diyor.
Grup Yorum’da solistlik yapan Gökçek, yıllardır birçok baskı, yasaklanma ve tutuklanmalar gördüğünü ancak hiçbir dönemde bir iktidarın sanata düşmanlığının bu kadar açığa çıkmadığını vurguluyor: “Dünyanın hiçbir yerinde bir müzik grubuna bu kadar saldırılmamıştır. Konserlerimizi defalarca yasakladılar, bir yıl içinde kültür merkezimiz dört kez talan edildi, yoksul halk çocukları enstrüman çalabilsin diye dünyanın dört bir yanından getirdiğimiz enstrümanlarımız parçalandı. Sanata düşmanlık o enstrümanların silah dipçikleriyle, çekiçlerle parçalanmasıdır.”

Gökçek, işçinin ve emekçinin yanında oldukları için Yorum’dan 10 kişinin tutuklu, 6 kişi hakkında da arama kararı olduğunun da altını çiziyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler