Tatar’ın ailesinin Yargıtay'a sokulmamasında skandal gerekçe

Tatar’ın intiharında rolü olan savcının davasına devam edildi. Ancak Tatar’ın ailesi suçtan zarar görmediği gerekçesiyle salona alınmadı.

Yayınlanma: 11.09.2018 - 23:09
Abone Ol google-news

FETÖ kumpası sonucunda yaşamına son veren Deniz Yarbay Ali Tatar hakkında ikinci kez yakalama kararı çıkartarak intiharında önemli rol oynayan dönemin eski İstanbul Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan’ın yargılanmasına devam edildi.

Duruşmaya, suçtan zarar görmedikleri gerekçesiyle Tatar ailesi yine alınmadı. Mahkeme, Pehlivan’ın malvarlığı üzerindeki tedbir kararlarını kaldırdı.

Eski Yargıtay üyesi olduğu için Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nde yargılanan Süleyman Pehlivan, duruşmaya Sincan Cezaevi’nden SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Duruşmaya, kumpas sonucu intihar eden Ali Tatar’ın ağabeyi, Kumpas-DER Başkanı Ahmet Tatar ile diğer aile bireyleri alınmadı.

Aile, Yargıtay binası içine dahi sokulmadı. Duruşmada FETÖ üyesi olan ve itirafçı olduğu için 1 yıl 6 ay ceza alan eski imam Nesip Yılmaz tanık olarak dinlendi. Örgüt içinde 30 yıldır bulunduğunu belirten Yılmaz, FETÖ üyesi emniyet görevlileri ile hakim ve savcılara da sohbet verdiğini belirten Yılmaz, sanık Süleyman Pehlivan’ı bu toplantılarda birkaç kez gördüğünü ifade etti.

Pehlivan, bunun üzerine tanığa “Beni nerede ne zaman hangi toplantıda gördün” diye sordu. Tanık Yılmaz ise hatırlamadığını kaydetti.

Daire, sanığın tutukluluğunun devamına karar verirken, malvarlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasına hükmetti. Cumhuriyet’e konuşan Ahmet Tatar, Pehlivan’ın malvarlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasını sanığı tahliye etmeye hazırlık olarak gördüğünü ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler