'Bor'da Sarraf izi

Tevhid- Selam Örgütü/Kudüs Ordusu soruşturması dosyasından Eti Maden İşletmeleri’ne ilişkin ilginç telefon konuşmaları çıktı. Telefon kayıtlarına göre, Faruk Koca Başbakan’ın adını kullanarak İran’a bor satıyor, satılan borun parasını da Sarraf getiriyor.

Yayınlanma: 20.08.2014 - 22:43
Abone Ol google-news

17 Aralık operasyonu sonrası İstanbul’da Tevhid Selam Örgütü/Kudüs Ordusu soruşturması dosyasından Eti Maden İşletmeleri’ne ilişkin ilginç telefon konuşmaları çıktı. İstanbul’da cemaate yakın polislere yönelik operasyonunun ana dayanaklarından biri olan ve hükümet müdahalesiyle kapatılan Selam Tevhid dosyasına takılan telefon görüşmeleri, soruşturmanın şüphelilerinden eski AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca’nın Eti Maden ile yakın ilişkisi olduğu anlaşıldı.

 

Başbakan'ın adını kulanıp mal alıyor

Dosyada Faruk Koca’ya ilişkin 17 Aralık operasyonunun kilit ismi Reza Sarraf ve İran’a bor satışı konusunda konuşmalar yer aldı. Selam Tevhid örgütü şüphelisi olan ve 28 Şubat döneminde Sincan’daki Kudüs Gecesi’nin organizatörü olduğu savlanan Hüseyin Avni Yazıcıoğlu, dosyanın diğer şüphelileri ile konuşurken, Faruk Koca’nın İran’a yaptığı “bor ihracatını” şöyle anlatıyor: “...Al işte en önemlisi Halis konuştuğunda ben ona evet diyor, kötü gidiyor, şöyle oldu böyle oldu diyor. Fakat kardeşim ordan gelecek makam adına yapmadığı şey yok. Yapmadığı şey de olmaz diye düşünüyorum. Üstat makam para kazanıyor. Tayyip’in adına ‘başbakan söyledi’ diyor Eti Bor’a. Eti Bor madenleri var. İran’a bor madeni satıyor Faruk. Ordaki Eti Bor ona mal vermek istemiyor. O Başbakan’ın adını kullanarak ordan mal alıyor, bor madeni satıyor İran’a.”

Selam Tevhid/Kudüs Ordusu Örgütü’nün Türkiye yapılanmasını kurduğu öne sürülen ve Umut Davası’nda ceza alan Hakkı Selçuk Şanlı, dosyada yer alan 20 Haziran 2013 tarihli konuşmasında Eti Maden’e olan borcun ödenmesi için İran’a satılan borun parasının nasıl gönderileceğinden bahsediyor.

Şanlı, görüştüğü Mustafa Yunus Polat’a, “Ordan resmi olaraktan Eti Maden’e olan borcumuzu ödettiriyoruz. Biz şimdi gidip şeyden paramızı geri alacağız İran’dan alacağız paramızı. İran’dan almayacağız da İran da buraya Sarraf’la yollayacak ve yaramız bu yolla siwift geldiği anda şeyden git işlemlerini bitir, paramızı aldık anlamında işlemlerini bitir neydi onun adı” diyor.

Polat, “Bank Mellat” derken, Şanlı, “Bank Mellat’ta yalnız Bank Mellat’a git, gittiğin anda savaşacaksın. Niye ben konuştum şeylerle ‘tek kuruş para vermeyin’ diyorlar yani bizi iki aydan beri uğrattıkları zararın haddi hesabı yok . Haddi hesabı yok haberin olsun” ifadesini kullanıyor. Faruk Koca, bir görüşmesinde “Ha tamam önemli değil ya bu benim enişte var. Bu İran’a mal götürüyorlar da. Bu tren ile ilgili bir sıkıntı varmış¸bor götürüyorlar da, size uğramak, sıkıntıları aşmak için” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler