'Cumhuriyet yazmış, müfettişi işten atalım'

Kapatılan Selam Tevhid dosyasından Eti Maden'deki yolsuzluklar da çıktı. Dosyaya giren bir telefon görüşmesinde, Cumhuriyet gazetesinin manşei üzerine bir müfettişin görevden alınması da yer alıyor.

Yayınlanma: 21.08.2014 - 10:52
Abone Ol google-news

Cumhuriyet, Eti Maden’de müfettiş Musa Duran’ın kurumun ihale ettiği 3 işte yapılan yolsuzlukları raporlaştırmasını ve bunun sumen altı edilmesini 27 Eylül 2013’te manşetten duyurmuştu. Selam Tevhit dosyasına göre Faruk Koca, haberin çıktığı gün 27 Eylül 2013’te saat 09:07’de Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne ait bir telefon ile görüşme yapıyor.

Eti Maden’in üst düzey yöneticisi olduğu tahmin edilen görüşmede Faruk Koca, karşısındakine “Ankara’da mısın” diye soruyor. Dosyaya “X Erkek” olarak giren Eti Maden yöneticisi, “Ankara’dayım da. Cumhuriyet gazetesi bizi manşet yapmış” bilgisini veriyor. Koca, “Ne diye” diye sorunca, “Burada yolsuzluklar yanlış ihale... Şimdi Bakan beye (Enerji Bakanı Taner Yıldız’a) bilgi hazırlıyoruz. Yazan müfettiş de kendini ifşa etmiş. Onu da işten atacağız, muhtemelen iyi oldu gerçi” yanıtını veriyor. Bunun üzerine Koca, “Tamam. Sen yoğunsun” diyerek pazartesi görüşeceklerini söylüyor.

Cumhuriyet’in bu haberinin çıkmasının ardından Eti Maden İşletmeleri yönetimi, müfettiş Duran hakkında hemen disiplin soruşturması başlatmıştı. Duran’ın aleyhinde daha önce 3 disiplin soruşturması daha vardı. 4. soruşturma sonucunda Duran’ın başmüfettişlik yetkileri alınarak tenzili rütbe ile başuzman yapıldı. Bu durum 20 Kasım 2013’de “Sen misin yolsuzluğu gören” başlığıyla Cumhuriyet’te haber olmuştu. Musa Duran, bunun üzerine hukuk mücadelesi başlatmıştı. İdare mahkemesi, Duran’ın unvanının iade edilmesine hükmetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler