İş cinayetinde adres bu kez Denizli: 3 ölü, 1 yaralı

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde yapımı devam eden Seyir Tepesi 1. kısım yapay şelale inşaatında bomu kırılan vincin sepetindeki işçilerden 3'ü öldü, 1'i yaralandı. Ölenler arasında Afganistan uyrukluların da bulunduğu belirtildi.

Yayınlanma: 14.09.2018 - 18:33
Abone Ol google-news
<video:1083156>

 

Olay, bugün saat 15.30 sıralarında Çamlaraltı Mahallesi'ndeki, Pamukkale Belediyesi'nin özel bir inşaat firmasına yaptırdığı Seyir Tepesi 1. kısım yapay şelale inşaatında meydana geldi. Şelale inşaatında duvarın yapımı sırasında kule vincin sepetinde Afganistan uyruklu oldukları belirtilen işçilerin çalıştığı sırada vincin birinci bomu kırıldı.

Bomun kırılmasıyla işçilerin bulunduğu sepet yaklaşık 30 metreden yere çakıldı. Diğer İşçilerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri gönderildi. Olay yerine ulaşan sağlık ekipleri yerdeki işşçilerden 1'nin yaşamını yitirmiş olduğunu belirledi. Yaralı olan diğer 3 kişi ilk müdahale sonrası Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerinde yaşamını yitiren kişinin Afganistan uyruklu olduğu bildirildi. Hastaneye kaldırılan ve durumlu ağır olan 3 yaralıdan 2'si de doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralının tedavisinin ise sürdüğü bildirildi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, şantiyede çalışan işçilerin büyük kısmının yabancı uyruklu olduğu öğrenildi. Şantiyedeki görevliler, gazetecilerin görüntü almasını engellemeye çalıştı.

<video:1082341>

3. Havalimanı işçileri de eylem başlattı

Çok sayıda iş cinayetinin yaşandığı 3. Havalimanı inşaatında işçiler bugün eylem başlattı. Çalışma koşullarını protesto eden işçiler her gün iki arkadaşlarının öldüğünü belirtti. Polis işçilerin eylemine müdahale etti.

<haber-dikey:1082328, 1082503>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler