AKP’nin seçim vaadi yalan oldu

AKP’nin Gezi parkı sonrası en büyük yerel seçim vaatlerinden biri olan Veliefendi Hipodromu’nun yerine yapılması planlanan ‘İstanbul’un en büyük parkı Projesi’nin seçim vaadi olarak kalacağı, hayata geçmeyeceği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 21.08.2014 - 16:48
Abone Ol google-news

AKP’li İstanbul Büşükşehir Belediyesi'nin Zeytinburnu’na yapılacağını söylediği 1 milyon metrekare büyüklüğündeki “İstanbul’un en büyük parkı projesi’ fos çıktı.  Proje kapsamında Veliefendi Hipodromu başka bir ile taşınarak yerine New York’un Central Parkı’na benzeyen dev bir park yapılması planlanmaktaydı.

At Hastanesi açılıyor

Veliefendi Hipodromu’nun içerisinde yapılan yeni betonarme bina inşaatının yükselmesiyle hipodromun başka bir yere taşınmayacağı belli oldu. Binanın ise bir at hastanesine ait olduğu ve inşaatının tüm hızla devam ettiği öğrenildi.

İstanbul’un Central Park’ı olacaktı

Bakırköy ve Zeytinburnu ilçelerinin tam kesişme noktasında yer alacağı konuşulan bu en büyük park projesinin yapımının ilk etabında; E-5’ten Veliefendi Hipodromu’na kadar park yapılacaktı. İkinci etapta ise Veliefendi Hipodromu’nun başka yere taşınacak ve böylece park alanı 1 milyon metrekare büyüklüğüne ulaşacaktı.

Proje için 11 Temmuz 2013’te İBB Meclisi'nden izin çıkmış, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından müjdeyle açıklanmıştı. Başbakan Erdoğan’ın da büyük destek verdiği iddia edilen projenin açıklanması Gezi Parkı olaylarının sonrası ve Yerel seçimler öncesi açıklanmış olması dikkat çekmişti.

AKP’nin Rant bölgesi

İstanbul’un ortasında yer alacak bu dev projenin bölge itibariyle AKP için büyük rant alanı olması sebebiyle Topbaş’ın konuyla ilgili sıkıntı içerisinde olduğu iddia ediliyordu. Zeytinburnu'nda Çırpıcı Çayırı olarak bilinen bölgeyle ilgili Topbaş, "Bu kıymetli alanın özel sektöre ait kısmını kamulaştırabilir miyiz? diye iki yıldır çalışıyoruz" ifadesini kullanmıştı. Fakat Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’na gönderilen rapor doğrultusunda arazinin 612 bin metrekaresi kentsel sit alanı olarak ilan edildi. Bu da Veliefendi Hipodromu’nun yapılaşmaya açılması konusunda engel oluşturmaktaydı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler