Gündüz ayrı, gece ayrı makam aracı

Türkiye’de şu an gündemin en önemli maddesi olan kamuda araç israfının Adıyaman’da daha vahim bir örneği ortaya çıktı.

Yayınlanma: 17.09.2018 - 10:36
Abone Ol google-news

Adıyaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Işık, mesai saatlerinde kendine tahsis edilen makam aracını kullanırken akşamları da kurumda iş yapan bir müteahhidin sözleşme gereği teknik elemanların kullanımına verdiği aracı kullandığı belirlendi.

Adıyaman Duruş gazetesinin konuyla ilgili haberi şöyle:

Kamuda araç israfını çok konuşulduğu bir dönemde Adıyaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Işık’ın gündüz bir araca, akşam başka bir araca binmesi ilk olarak Adıyaman Milletvekillerine bildirilmiş ama olayın üzeri kapatılmaya çalışılmıştı.

Bir vekilimizin olayı Sami Işık’a iletmesi üzerine geceleri bindiği 34 BL 9657 plakalı araca binmekten vazgeçerek aracı kurumda kullanması gereken teknik elemanların kullanımına bırakmıştı.

Adıyaman İl Özel İdare Genel Sekreterliğinde ihale ile iş alan yüklenici firmanın sözleşmede yer alan iş süresince kurumda teknik elemanların kullanımı için verilmesi gereken araca uzun süre İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Işık oturduğu sitenin önüne bırakılmış, araç akşam saatlerinde Işık’ın kullanımına tahsis edilmiştir.

Sabah evinde kendisine tahsis edilen 02 AN 450 plakalı hizmet aracıyla alınan Işık, mesai bitiminde yine aynı araçla eve bırakılıyor.

Ancak, Işık’ın oturduğu sitenin önünde duran 34 BL 9657 plakalı Renault Fluence marka araçla geceleri özel işlerinde kullandığı ve hemen hemen her gece Öğretmenevine bu araçla gittiği ve söz konusu arabanın sürekli olarak orada olduğu fotoğraflarla tespit edildi.

Görüntülerde, akşam saatlerinde arabayı Işık’ın kullandığı apaçık ortada iken milletvekillerinin olaya duyarsız kalması ve Işık’ın kollanmasın vatandaşlar arasında tepkilere yol açtı.

Milletvekillerinin bu kadar açık, skandal bir olay karşısında sesiz kalarak olayı kapatmaya çalışması karşısında şok olan vatandaşlar, “Işık göreve getirildiği günden beri ‘kuralsız, intikamcı ve keyfiyet’ üzerinde kurum idare ederek Adıyaman’da tartışma odağında oluşturmuştu. Milletvekillerimizin neden bu kadar tartışılan isimin açık ulu ortada olan belgeleri olan bu olay karşısında susması kabul edilir gibi değil. Elimizdeki fotoğraf ve görüntülerin yanı sıra bu aracın Mobese kayıtlarından da nerede kimler tarafından kullandığı çok net bir şekilde ortaya çıkacakken neden Milletvekillerimiz olayın kapanması için gayret ediyor? Anlaşılır gibi değil.” İfadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler