Manşetten yalan habere Akdoğan'dan sert tepki: Ya aciz ya alçaklar

İktidara yakınlığıyla bilinen Güneş Gazetesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'li avukat Umut Akdoğan'ı İş Bankası'na yönetici olarak atadığını iddia ederek haberi manşete taşıdı. Akdoğan, cumhuriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada hiçbir zaman İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olmadığını belirterek haberi yapanlara ilişkin "ya aciz ya alçaklar" dedi.

Yayınlanma: 18.09.2018 - 10:03
Abone Ol google-news

<video:1085057>



<haber-dikey:1084848,1085816,1085057,1085048,1085734>

Katar'dan 500 milyonluk 'hediye' uçak tartışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan, uçakta gazetecilere yaptığı açıklamalarla CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerini Merkez Bankası'na devredilmesi gerektiğini söyledi. Daha sonra ise iktidara yakın medya tarafından İş Bankası'yla ilgili haberler yapılmaya başlandı. Gazetemize açıklama yapan Akdoğan, Güneş Gazetesi'nin,  kendisinin İş Bankası yönetiminde olduğu iddiasını haber yaparken İş Bankası'nın internet sitesine bakmadığını söyledi. Akdoğan, "Bunlar Google'a bakıp İş Bankası'nın internet sitesinden yönetim kuruluna bakamayacak kadar aciz. Ya da bunları görmelerine rağmen yalan haber yapacak kadar alçaklar. İkisinden birisi" dedi.

"OKULDAN ATILDI"

Gazeteye göre Kılıçdaroğlu, hemşehrisi Umut Akdoğan'ı İş Bankası Yönetim Kurulu'na atadı. Akdoğan da bu görev sayesinde milyonlar kazandı. Akdoğan'ın yüzlerce aday arasından seçilen dört yöneticiden biri olduğunun iddia edildiği haberde Akdoğan hakkında "Genel başkanın desteğiyle hem siyasette hem de iş dünyasında yükselen Akdoğan'ın, kayda değer bir başarısı yok. Bilkent Üniversitesi'nin hazırlık programını bitiremeyen ve bu yüzden okuldan atılan o genç, Ankara'nın en düşük puanlı özel bir üniversitesinin hukuk bölümünden 6 yıldam mezun olabildi" ifadeleri yer aldı.

"MİLYONLARIN HAKKI BU PAÇAVRALARLA GASP EDİLİYOR"

Umut Akdoğan, hakkında çıkan haberle ilgili cumhuriyet.com.tr'ye açıklama yaptı.

Türkiye'de milyonlarca insanın çarpık basın düzeniyle derdini anlatamaz durumda olduğunu belirten Akdoğan, "Ben hem siyasi hem avukat olmam nedeniyle sizler aracılığıyla derdimi anlatabiliyorum.Ya sesini duyuramayan yığınlar ne olacak?

 Bu yalan haberle bir kez daha görülüyor ki Türkiye'de derdini anlatamayan, bunların iftiralarına maruz kalan milyonların hakkı, hukuku bu paçavralarla gasp ediliyor. Türkiye'nin çok önemli gündem maddeleri varken iş geldi İş Bankası’na dayandı. Olacak iş değil. Bu gazete benzeri şeyde çıkan haberim ve ATV sabah haberlerinde yayınlanan haberler bunun bir parçası" dedi.

"KEMAL KILIÇDAROĞLU BENİ HİÇBİR GÖREVE GETİRMEDİ"

İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olmadığını söyleyen Akdoğan "Kemal Kılıçdaroğlu sekiz senedir bu partinin genel başkanı. Ben bu partinin kurultayında çarşaf listeden seçilerek Parti Meclisi üyeliği yaptım. En üst organında 26 yaşında yer aldım, partinin anaokulundan geliyorum ancak 8 yıldır Kemal Kılıçdaroğlu beni değil İş Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine hiçbir göreve atamadı. 

"KAZANDIĞIM PARAYLA DÖNER DAĞITACAĞIM"

Gündem değiştirmeye pabuç bırakmak istemediğini söyleyen Akdoğan, dava açarak kazandığı parayla Yenimahalle Şentepe'de döner dağıtacağını belirtti.

"YA ACİZ YA ALÇAKLAR"

"İşte milyonlarca insanın ahlakının şerefinin ırzına geçmek istiyorlar" şeklinde konuşan Akdoğan bunlardan birinin de kendisi olduğunu söyledi. Akdoğan sözlerine şöyle devam etti: 

Bunlar Google'a bakıp İş Bankası'nın internet sitesinden yönetim kuruluna bakamayacak kadar aciz. Ya da bunları görmelerine rağmen yalan haber yapacak kadar alçaklar. İkisinden birisi.





"HABER BAŞTAN SONA KADAR YALANDIR"

Güneş'in yaptığı haberle ilgili açıklama yapan eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "Güneş'in manşetine taşıdığı bu sözde haber, kuyruklu bir yalandır ve gazeteciliğin yüz karasıdır. Arkadaşım Umut Akdoğan, İŞ Bankası Yönetim Kurulu Üyesi değildir. AKP'li Güneş, partimize saldırabilmek için ne yapacağını bilmez bir haldedir. Haber baştan sona kadar yalandır." dedi.


AKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ DEĞİLİM

Akdoğan ise sosyal medya hesabından şöule bir açıklama yaptı:

İŞ BANKASI YÖNETİM KURULU ÜYESİ DEĞİLİM.

2- Sn. @kilicdarogluk tarafından bugüne dek hiç bir göreve getirilmedim.

3- Hiç bir zaman okuldan atılmadım.

4- Övünmek gibi olmazsa, tırnaklarımla kazıyarak, bugüne dek yaşamımı başarılarla doldurdum.

5- Bu “şeye” dava açıyorum

YK üyelerinden sadece Murat Karayalçın, Özcal Korkmaz, Müslim Sarı ve Rahmi Aşkın Türeli CHP hisselerini temsil ediyor. Türkiye İş Bankası'nın yönetim kurulu üyeleri şu şekilde: 


Yönetim Kurulu Başkanı: H. Ersin Özince

Yönetim Kurulu Başkan Vekili: Füsun Tümsavaş

Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür: Adnan Bali

Yönetim Kurulu Üyesi: Prof. Dr. Turkay Berksoy

Yönetim Kurulu Üyesi: Feray Demir

Yönetim Kurulu Üyesi: Ertuğrul Bozgedik

Yönetim Kurulu Üyesi: Ersin Önder Çiftçioğlu

Yönetim Kurulu Üyesi: Murat Karayalçın

Yönetim Kurulu Üyesi: Özcal Korkmaz

Yönetim Kurulu Üyesi: Müslim Sarı 

Yönetim Kurulu Üyesi: Rahmi Aşkın Türeli

MURAT KARAYALÇIN KİMDİR?

Murat Karayalçın Samsun'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat-Maliye Bölümünden 1968 yılında mezun oldu.

Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) uzman yardımcısı ve uzman olarak çalıştı. 1978-1979 yıllarında Köy İşleri Bakanlığında Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüttü. Batıkent Konut Üretim Yapı Kooperatifleri Birliği'nin (Kent-Koop) kurucuları arasında yer alan Karayalçın, Kent-Koop'ta sırasıyla mali sekreterlik, genel sekreterlik ve 1981'den 1991 yılına kadar da Genel Başkanlık görevlerini üstlendi.
Karayalçın, 1986-1987 yılları arasında Uluslararası İskan Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği, kurulduğu tarih olan 1988 yılından 1993 yılı Eylül ayına kadar olan Türkiye Kent Kooperatifleri Merkez Birliği'nin Genel Başkanlığı görevlerini sürdürdü. Ankara şehir yerleşiminin rahatlamasını sağlamak amacıyla öncülüğünü yaptığı uydukent projesi "Batıkent" olarak hayata geçti.

Karayalçın, 26 Mart 1989 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den (SHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bu görevini SHP'nin 11 Eylül 1993'te yapılan 4. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilmesine kadar sürdürdü. Genel başkanlığa seçilmesiyle, DYP-SHP Koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Dışişleri Bakanı (1994-1995) olarak görev yaptı. Şubat 1995'te SHP'nin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birleşmesinden sonra genel başkanlıktan ayrıldı. 9-10 Eylül 1995 tarihlerinde yapılan CHP 27. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa adaylığını koydu, ancak Deniz Baykal'a karşı kaybetti. 1995 genel seçimlerinde CHP listesinden Samsun Milletvekili seçildi.

2001 yılında CHP'den istifa etti ve Fikri Sağlar ile birlikte solda yeni bir oluşum için yola koyuldu, solda ittifak hareketi ile geniş tabanlı bir parti oluşturulmaya çalışıldı. Mayıs 2002'de Sosyaldemokrat Halk Partisi adında yeni bir parti kurdu. 2004 Yerel Seçimleri'nde Sosyaldemokrat Halk Partisi'nden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına tekrar aday oldu ancak kazanamadı.

2009 Yerel Seçimleri'nde CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu; ancak seçimleri kazanamadı. 2012-14 arasında CHP Parti Meclisi üyeliği yaptı.

17 Aralık 2014 tarihinde CHP İstanbul il başkanlığına atandı. Bu görevi Aralık 2015'e kadar devam ettirdi.

Neşe Karayalçın ile evli olup, bir erkek çocuk babasıdır.

MÜSLİM SARI KİMDİR?

Müslim Sarı, 24 Mayıs 1974'te İstanbul Kadıköy'de doğdu.

Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümünde Siyaset Bilimi Anabilim Dalında yüksek lisans öğrenimi devam etmektedir. 1999 yılında TC Merkez Bankasında göreve başladı. 2004 yılında "Dış Borç Yönetimi ve Türkiye Uygulamaları Başlıklı" tezini vererek uzmanlığa atandı.

Müslim Sarı, CHP 24. Dönem İstanbul Milletvekilliğini yaptı.

RAHMİ AŞKIN TÜRELİ KİMDİR?

Rahmi Aşkın Türeli 1963 yılında Merzifon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini babasının memuriyeti nedeniyle ülkenin değişik kentlerinde tamamladı.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünü 1987 yılında bitirdi.

1993 yılında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında Planlama Uzman Yardımcısı olarak göreve başladı. “Potansiyel Üretimin Hesaplanma Yöntemleri ve Türkiye Üzerine Bir Çalışma” konulu uzmanlık tezinin kabulü ile 1997 yılında Planlama Uzmanlığına atandı.

Yüksek Lisansını 1998-2000 yılları arasında ABD’de University of Southern California (Güney Kaliforniya Üniversitesi) Ekonomi Bölümünde tamamladı.

2011 yılına kadar Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürlüğünde Planlama Uzmanı olarak görev yaptı.

DPT’de Türkiye ekonomisindeki kısa-orta dönemli gelişmelerin izlenmesi ve analizi, orta vadeli programların ve yıllık programların hazırlanması, Türkiye ekonomisinin makroekonomik dengelerinin oluşturulması konularında görev aldı.

2002-2010 yılları arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesinde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ekonomi dersleri verdi.

2011 yılında CHP İzmir Milletvekili seçildi ve 2015 yılına kadar TBMM’de Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği ile Komisyonun CHP Grubu Sözcülüğü görevlerinde bulundu.

Türkiye ekonomisinin makroekonomik dengeleri, kriz, sanayileşme, tarım, işsizlik ve yoksulluk konularında yapılmış çalışmaları ve yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.

Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezinde II. Başkanlık ve Onur Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. Mülkiyeliler Birliği bünyesindeki Mülkiye Araştırma Merkezi’nin (MAR) Kurucu Başkanlığını yaptı.

İngilizce bilen Türeli, evli ve 1 çocuk babasıdır.

ÖZCAL KORKMAZ KİMDİR?

Özcal Korkmaz 1945 Aydın doğumludur.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur.

Milli Prodüktivite Merkezinde bir süre çalıştıktan sonra Maliye Bakanlığı'nda Hesap Uzman Yardımcılığı, Hesap Uzmanlığı, Baş Hesap Uzmanlığı görevlerinde bulunmuş; bilahare Ankara Defterdar Yardımcılığı, Ankara Defterdarlığı, T.C. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevleri ifa etmiştir.

Hesap Uzmanlığı görevi sırasında F. Almanya'da bir yıl süreyle etüt ve incelemelerde bulunmuştur.

Kamudan emekli olduktan sonra bir dönem Hesap Uzmanları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

1994 yılından bu yana bağımsız denetçi ve yeminli mali müşavir olarak faaliyette bulunmaktadır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler