MİT'e FETÖ operasyonu: 15 astsubay hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: Etkin pişmanlıktan yararlanan eski MİT görevlilerinin ifade ve teşhisleri doğrultusunda FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen, aktif görevdeki 15 astsubay hakkında gözaltı kararı verildi.

Yayınlanma: 18.09.2018 - 10:16
Abone Ol google-news

<video:1086042>

Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan eski MİT görevlisi FETÖ/PDY üyelerinin itiraflar ve teşhisleri sonucu Milli İstihbarat Teşkilatı Sinyal İstihbarat Dairesi'nde görevli 15 astsubayın örgütle bağlantılı oldukları belirlendi. Halen görevde olan şüphelilerin yakalanması için, savcılığın talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara ve 6 ilde operasyonlar başlatıldı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulanmak üzere emniyete götürüldükleri belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcığı'ndan operasyona ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Milli İstihbarat Başkanlığı (MİT) Sinyal İstihbarat Dairesi bünyesinde görevlendirilen  asker şahıslardan  önceki tarihlerde yapılan operasyonlarda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların ifade ve teşhisleri ile  FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 15 astsubay şüpheli hakkında 18.09.2018 tarihinden itibaren gözaltı kararı verilmiştir. Gözaltına alınan şüphelilerin hepsi atif görevdedir. Gözaltı işlemleri Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara ve 6 ilde devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler