MİT TIR'ları sanıklarının avukatı: Ben yaptım

Adana'da MİT tırlarının durdurulmasıyla ilgili davada tutuklu yargılanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile eski savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ile Ahmet Karaca'nın avukatlığını yapan tutuksuz sanık A.T'nin "FETÖ/PDY terör örgütü üyesi" olduğu iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Yayınlanma: 18.09.2018 - 15:07
Abone Ol google-news

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına sanık A.T. ve avukatları katıldı. Duruşmada söz hakkı verilen sanık A.T. dava dosyasına delil olarak giren ve devlet aleyhinde yayın yapan "tirsavcıları.com" adlı internet sitesini müvekillerinin talepleri doğrultusunda kendisinin oluşturduğunu söyledi.

Müvekkilleri dışında kimseden vekalet ücreti almadığını belirten sanık A.T, şöyle devam etti:

"Tır savcılarına ilişkin siteye haber ve yüklemeleri ben yaptım. O internet sitesinde sadece basında çıkan haberler yer aldı. Müvekkillerim Süleyman Bağrıyanık, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca'nın talimatıyla bu siteyi yaptım. ByLock içeriğinde adı geçen kişileri tanımıyorum. Benim bu örgütün adliye imamıyla ilişkim olmadı. Beraatimi talep ediyorum."

Cumhuriyet Savcısı ise eksik hususların giderilmesi ve esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın taraflarına tevdi edilmesi yönünde mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti de eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler