3 gündür haber alınamayan Sedanur'un komşusu gözaltına alındı

Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 9 yaşındaki Sedanur kaybolması ile ilgili ailenin komşusu E.B. ifadesi alınmak üzere Paslı Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü. Komşu E.B.’nin Paslı Jandarma Karakolu’ndaki ifadesinin sürdüğü öğrenildi. Öte yandan dün akşam son verilen arama çalışmaları gün boyu devam etti.

Yayınlanma: 19.09.2018 - 07:57
Abone Ol google-news

<video:1085133>

Kars'ın Kağızman ilçesinde pazar günü kaybolan 9 yaşındaki kız çocuğu Sedanur Güzel'in kaçırıldığından şüpheleniliyor. Paslı köyündeki evinin önünde, 16 Eylül'de kaybolan Sedanur Güzel'in (9) bulunmasına yönelik çalışmalar 3'üncü gün de sürdürüldü. Köydeki evler, samanlıklar ve bolaştılan foseptikler arandı. Ayrıca Güzel ailesinin komşusu şüpheli olarak gözaltına alındı.

<haber-dikey:1084850>

ARAMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 4 gün önce kaybolan Sedanur Güzel’i bulmak için herkes seferber oldu.

4 gün önce evinden meyve toplamak üzere çıkan ver bir daha kendisinden haber alınamayan Sedanur Güzel, bütün aramalara rağmen bir türlü bulunamadı. Sedanur Güzel’i bulmak için jandarma, AFAD, 2 komando timi, jandarma iz bulma köpekleri, UMKE, köy güvenlik korucuları seferber olurken, son olarak polis iz bulma köpeği de aramalara eşlik etti. Önceki gün gözaltına alınan komşu E.B.'nin jandarma karakolundaki sorgusunun devam ederken, E.B.’nin yakınlarının evi de didik didik aranıyor.

Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı köyünde yaşayan Handan-Abdullah Güzel çiftinin 3 çocuğundan en büyüğü Sedanur Güzel, 16 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde evlerinin önünde kayboldu. Kızlarından haber alamayan aile fertleri, köylülerle kırsalda arama çalışması yaptı. Uzun süren aramalardan sonuç alınamayınca jandarmaya haber verildi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için herkes seferber oldu. Aramalara son olarak Erzurum AFAD ekipleri de katıldı.

 VALİ DOĞAN CİDDİ BİR EKİP OLUŞTURDUK

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in bulunması için ciddi bir ekip oluşturulduğunu söyledi. Aramaların devam ettiğini bildiren Vali Doğan, Paslı köyünde kaybolan kız çocuğumuzla ilgili çok ciddi bir ekip oluşturduk, bugün birtakım takviyeler yaptık. Çocuğun kaybolduğu köyü zaten gördünüz. Çocuğun kaybolma ihtimalinin çok düşük olduğu bir alan. O yüzden farklı gelişmelerin de olabileceğini düşünerek araştırmalarımızı o yönde takip ediyoruz. Bir netice alacağımızı düşünüyoruz, şüphelendiğimiz kişilerle ilgili tahkikatımız devam ediyor. En kısa süre içerisinde netice alacağımızı tahmin ediyorum diye konuştu.

İfadeler doğrultusunda gözaltına alınan şüphelinin sahte kimlikte dolaştığını belirten Vali Rahmi Doğan, Adli makamların kararı doğrultusunda ifadelere göre alınan bir kişi var. Onun sorgusu devam ediyor ama ne çıkar, olayla ne kadar bağlantılıdır, o hususu bilmiyoruz. Kendisi zaten eski hükümlü. Yarı açık cezaevinde kalan süresini tamamlaması gerekirken sahte bir kimlikle dolaşıyor. Çocukların verdiği ifadede de olayın olduğu anda onun da orada olduğu yönünde bilgi var ve araştırmalarımız da o kişi üzerinde yoğunlaştı. Takip ediyoruz. İnşallah çocuğumuzu sağ salim bir şekilde ailesine kavuştururuz diye düşünüyorum dedi.

ŞÜPHELİNİN SAMANLIĞINDA ARAMA YAPILDI

Öte yandan sorgusu süren E.B.'nin evinin yanındaki samanlık olarak kullanılan alanda ve evinin çevresinde aramalar yapıldı. Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı kadavra arama köpeği 'Obert' ve iz takip köpeği 'Calisto' saman yığınında arama yaptı. E.B.'nin evi, bahçesi, çatı kısmı ve samanlık olarak kullanılan alanı didik didik eden ekipleri şüphe arz edecek bir durumla karşılaşmadı. 

ARAMA ÇALIŞMALARI SAZLIKTA YOĞUNLAŞTI

Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyündeki Sedanur Güzel’in (9) bulunmasına yönelik çalışmalar, köye 4 kilometre mesafedeki sazlık alanda yoğunlaştı. AFAD ve UMKE ekipleri Kars-Kağızman karayolu kenarındaki sazlık alanda arama çalışması yaptı. Ekipler sazlık alana girmekte zorluk çekti. 4 metre yüksekliğindeki sazlıkta yapılan çalışmalarda da bir ize rastlanmadı. Çalışmalara yarın devam edilecek.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler