“Ermenistan’a geliyorum, oğlumu serbest bırakıyorlar”

Ermenistan sınırını ihlal ettiği gerekçesiyle 2 aydır Ermenistan’da hapiste bulunan Umut Ali Özmen’in babası oğlunun tahliye edileceğini söyledi.

Yayınlanma: 20.09.2018 - 17:29
Abone Ol google-news

Ermenihaber.am’e konuşan Mustafa Özmen, Umut’un avukatının kendisini aradığını ve oğlunun Pazartesi günü, 24 Eylül’de tahliye edileceğini bildirdiğini anlattı.

<haber-dikey:1082355,1083397>

 Mustafa Özmen “Önce oğlumla konuştum, gözaltı süresinin 1 aya kadar uzatıldığını söyledi. Sonra Umut’un avukatı ile yaptığım telefon görüşmesinde oğlumun Pazartesi günü serbest bırakılacağını söyledi. Pazartesi günü Ermenistan’a geleceğim, oğlumu alıp döneceğim. Yardım eden herkese teşekkür ederim” dedi.

 24 Temmuz’da Ermenistan sınırını ihlal edip tutuklanan Umut Ali Özmen 2 aydır Ermenistan’da bulunuyor. Türkiye basınında yer alan iddialara göre 16 yaşındaki Umut Ali Özmen’in serbest bırakılması için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı aramıştı. Haberlerde Paşinyan’ın Erdoğan’ın Özmen’i iade etme isteğine olumlu cevap verdiği öne sürülmüştü.

 Ancak Ermenistan Dışişleri Bakanlığı’ndan bu haberlere yalanlama geldi. Dışişleri Basın Sözcüsü Tigran Balayan, Ermeni Haber Ajansı’na konuşurken ‘‘Haberler gerçeği yansıtmıyor. Böyle bir telefon görüşmesi gerçekleşmedi’’ dedi.

 Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan da Erdoğan’la görüştüğü haberlerini yalanlayarak şunları belirtmişti: "Böyle bir şey olmadı, tek temas daha önce de söylediğim gibi Brüksel'de Türk Dışişleri Bakanı'nın yanımdan geçtiği sırada geri dönüp merhaba demesi ve sonra ayrılmasıdır. Hiç kimse, başta Türkiye Cumhurbaşkanı olmak üzere hiçbir liderle gizli görüşmeler yürütmeyecektir. Herhangi bir gizli adım atmayacağız. Eğer bir görüşme olursa kamuoyu haberdar edilecektir." 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler