3.Havalimanı CHP’li ve HDP’li vekillere yasakken AKP’li vekil pistte motor sürdü

Geçtiğimiz günlerde CHP'li ve HDP'li vekiller protesto alanına alınmazken AKP'li vekil pistte motor kullandı.

Yayınlanma: 20.09.2018 - 19:50
Abone Ol google-news
<video:1089097>

 

3. havalimanı inşaatında işçileri ölümleri, kötü çalışma koşullarını protesto etmek için 14 Eylül Cuma günü eylem başlatmış ve ardından gözaltına alınan 401 işçiden 24’ü dün tutuklanmıştı.

İşten atılmaların ve kazaların yaşanmaya devam edildiği 3. havalimanında bugün ise Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın başında bulunduğu Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı tarafından organize edilen TEKNOFEST festivali başladı.


CHP'li ve HDP'li vekiller alana alınmamıştı

Festivalde AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu fiyatı 200 bin TL’den başlayan “Kawasaki H2R” motosikletle yarışa katıldı. Öte yandan önceki gün aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da bulunduğu milletvekileri 3. Havalimanı inşaatı şantiyesini ziyaret etmek isterken konvoyu şantiyeye 10 kilometre mesafede güvenlik güçleri tarafından durdurulmuş ve şantiyeye alınmamıştı.

Olumsuz çalışma koşullarını protesto eden 3. Havalimanı işçilerinin iş bırakmasının ardından gözaltına alınan yüzlerce işçiden 24’ü tutklanmıştı. “Köle değiliz” diyen işçiler kolluk kuvetlerin baskınına uğrayıp, gözaltında şiddete maruz kalırken, 29 Ekim’de ilk etabının açılması beklenen havalimanında bugün başlayıp 23 Eylül’e kadar devam edecek olan Teknofest adlı bir festival düzenleniyor.

AKP'li vekil Sofuoğlu motor kullandı

AKP Sakarya Milletvekili ve Dünya Supersport şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun kullandığı “Kawasaki H2R”nin katıldığı yarış düzenlendi. Yarışta Sofuoğlu’na “Red Bull Racing Formula 1 arabası”, “Tesla P100 DL”, “Lotus Evora 430 GT”, “Aston Martin The New Vantage”, “Solotürk F16 uçağı” ve “özel jet Challenger 605” rakip oldu. Yarışı Sofuoğlu’nun kullandığı “Kawasaki H2R” kazandı. İnşaatta çalışan işçiler  çalışma koşullarını protesto ederken, alanda yapılacak festivale katılması planlanan müzisyen Manuş Baba da tepkilerden sonra bu sabah konserlerini iptal ettiğini duyurdu. Festivalin organizatörü T3 Vakfı’nın başındaysa Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın eşi Selçuk Bayraktar bulunuyor. Vakfı’nın Yönetim Kurul üyelerinden bir diğeri de, İstanbul’da Güngören Belediyesi ve Fatih Belediyesi başta olmak üzere AKP’li belediyelerinden Milyon TL’lik ihale almasıyla kamuoyunda ismi geçen; AKP İstanbul İl Yedek Yönetim Kurulu Üyesi Cemaleddin Aykan.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP’li milletvekillerinden oluşan heyet önceki gün 3. havalimanı inşaatı şantiyesini ziyaret etmek istedi. CHP’lilerin bulunduğu konvoy jandarma engeli ile karşılaştı. Jandarmanın zırhlı araçlarla barikat kurduğu bölgeye CHP heyeti şantiyetine şantiyeye 10 KM’den geri çevirmişti. Öte yandan HDP’li vekillerde protestolardan sonra 3.havalimanı şantiyesinde çalışan işçileri ziyaret etmek istemiş ama şantiyeye alınmamışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler