O polis hâlâ serbest

Kurkut davasında mahkeme, sanık polis için istenen tutuklama talebini reddetti.

Yayınlanma: 20.09.2018 - 22:20
Abone Ol google-news
<video:956438>

Diyarbakır’da 2017 Nevruz kutlamalarını izlemek isterken yarı çıplak halde, polis tarafından sırtından vurulan üniversite öğrencisi Kemal Kurkut cinayeti davasında, mahkeme sanık polis Y.Ş.’nin tutuklanması talebini bir kez daha reddetti. Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilen davada, kasıtla adam öldürmek suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası talep edilen tutuksuz sanık polis memuru Y.Ş ve avukatı duruşmaya katılmadı. Duruşmayı Kurkut’un annesi Secan Kurkut ve kardeşi Ferhat Kurkut ile 2013 yılında Lice’deki kalekol yapımının protesto edildiği sırada jandarma tarafından açılan ateşle öldürülen Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, Selçuk Mızraklı, Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Dersim Dağ ve HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Mehmet Şerif Camcı da izledi.

<haber-dikey:1088786>

Polis yargılanmalı

Duruşma da söz alan Kurkut ailesinin avukatı Reyhan Yalçındağ Baydemir, dosyada ve benzeri yaşam haklarının ihlal edildiği diğer tüm dosyalarda, amaçlarının delillerin tam olarak toplanması ve gerçeğe ulaşmak olduğunu söyledi.

<haber-dikey:1088010>

Bu topraklarda başka insanların öldürülmemesi için adil yargılanma yapılması gerektiğini vurgulayan Baydemir, “İşlenen cinayete dair bilirkişi raporunun sonuç kısmında yapılan belirlemelere ve dosyadaki netliğe rağmen sanığa ilişkin tutuklama talebimiz reddedilmektedir. Olay yerine ait incelenen 118 video görüntüsünden Kurkut’un ölümüne yol açan kurşunlar 3 şahsa işaret etmekte. Ancak bu 3 şahsın ikisi tanık olarak dahi dinlenilmemiştir. Artık cezasızlık politikasına bir kurban daha vermek istemiyoruz. Kolluğun işlediği suçlara ilişkin cezasızlık politikası devam ederse, başka çocuklarımızın aynı akıbete uğramayacağının garantisi olmayacaktır” ifadesini kullandı. Avukat Mehmet Emin Aktar ise “Kameraların gözü önünde işlenen bir cinayetten söz ediyoruz. Bu toplum adına, adaletin gerçekleşmesi adına tutuklama talep ediyoruz” dedi. Söz verilen savcı ise eksik hususların giderilmesi talebinde bulundu. Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık polis Y.Ş’ye dair tutuklama taleplerini reddederek duruşmayı erteledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler