Gökçek'ten büyük itiraf

Görevden alınan Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği arazisine yaptırdığı Ankapark projesinin maliyetini açıkladı.

Yayınlanma: 21.09.2018 - 08:01
Abone Ol google-news

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ihaleyle 29 yıllığına kiraya verilen Ankapark için Twitter hesabından "Bak karşı çıkanlara bir şey diyeceğim. Ankapark açıldığında parka gelirseniz yüzsüzsünüz" dedi.

<haber-dikey:1089281>

Gökçek, "Sayın başkanım parkın parası cebinizden mi çıktı? Bu karşı çıkanların vergisi ile de yapılmadı mı?" sorusuna "Parkın parası halkın cebinden çıktı" yanıtını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Melih Gökçek, sosyal medya hesabından Ankapark projesinin maliyetini açıkladı. Gökçek, projenin, 1 milyar 450 milyon liraya gerçekleştirildiğini duyurdu.

Gökçek, Twitter’dan yaptığı paylaşımda projenin 400 milyon dolara tamamlandığını belirtirken bu rakam bugünkü kura göre 2 milyar 490 milyon Türk Lirası'na denk geliyor.

Gökçek sosyal medya paylaşımında, “Geçmişteki harcadığımız parayla 1.450.000.000 liraya, dolar bazında yaklaşık 450 milyon $’a mal oldu… Şimdiki dolar kuruna vursam 300 milyon $’ı bulmuyor… Biz onlarca defa söyledik ki Ankapark kar etmek için açılmıyor… Amaç turizim, yerli ve yabancı turisti Ankara’ya getirmek” ifadelerini kullandı.

"PARKIN PARASI HALKIN CEBİNDEN ÇIKTI"

Gökçek, “Parkın parası halkın cebinden çıktı… Bu halk beni belediye başkanı yaparken Ankara’ya yapacağım hizmetler için oy verdi… Ankara ya ANKAPARK’ı yapacağımı söylemiştim… Beni bunun için seçtiler… Ben de verdiğim sözü yerine getirdim” dedi.

İşte o paylaşımlar;


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler