Avusturyalı gazeteci tutuklandı

Ankara'da terörle mücadele ekiplerince gözaltına alınan Avusturyalı gazeteci Max Zirngast tutuklandı.

Yayınlanma: 21.09.2018 - 09:11
Abone Ol google-news

Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliği, terörle mücadele ekiplerince gözaltına alınan Avusturyalı gazeteci Max Zirngast hakkında tutuklama kararı verdi.

Ankara'da terör örgütü TKP/Kıvılcım ile irtibatları tespit edilen ve daha önce gözaltına alınan şüphelilerden, biri Avusturya uyruklu 3 kişi tutuklandı.

 Alınan bilgiye göre, terör örgütü TKP/Kıvılcım ile irtibatları tespit edilen ve Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 4 zanlıdan, Avusturya uyruklu Max Zirngast ile Hatice G. ve Mithatcan T. "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 Şüphelilerden Burçin T. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü TKP/Kıvılcım ile irtibatları tespit edilen ve haklarında gözaltı kararı verilen 8 şüpheliden 4'ü gözaltına alınmıştı.

 "SUÇLANDIĞIM ÖRGÜTÜ BİLMİYORUM"

Zirngast sorgusunda "Ben sosyalist bir insanım. Evrensel değerleri savunuyorum. 3 senedir Türkiye'de yaşıyorum. Hiçbir şekilde gizli faaliyette bulunmuş değilim. Şimdi de hayatımı kurmak için ev aldım. Bunun dışında suçlandığım örgütü ben bilmiyorum. Herhangi bir illegal örgüt adına faaliyet yürütmüş değilim. Almanca, İngilizce ve Türkçe dilleri arasında tercüme yapıyorum. Yazılar yazıyorum. Evimde bulunan kitapların çoğu Hikmet Kıvılcımlı'ya aittir. Ben ODTÜ'de okurken Hikmet Kıvılcımlı üzerine sunum yaptım. Kitapların evimde bulunma sebebi budur." dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler